Santtu Krouvi valmistui elektroniikka-asentajaksi Koulutuskeskus Salpauksesta. Hän tuli Salpaukseen opiskelemaan peruskoulun jälkeen.
– Hakiessa mielenkiintoni oli oikeastaan tietokoneissa ja yleisesti tietotekniikassa. Sen takia sitten hain elektroniikkaa ja ICT:tä opiskelemaan, hän sanoo.
– Ensimmäisen vuoden lopussa kallistuin sitten valitsemaan tuon elektroniikan ihan sen takia, että näin vanhempia elektroniikan opiskelijoita, jotka rakensivat radio-ohjattavia autoja ja muuta mielenkiintoista. Ajattelin, että ei hitsi tämä näyttää siistille ja täällä pääsee varmasti tekemään paljon hienoja projekteja! Olin myös aina kiinnostunut siitä, että mitä kaikkien laitteiden takana oikeasti tapahtuu.
Omaa ammattitaitoa pääsee haastamaan Taitaja-kilpailuissa
Elektroniikka-asentajan opinnoissa yhdistyy elektroniikkaa, ohjelmointi, tietoliikennetekniikka ja tietokoneet.
– Pääsin opintojen aikana rakentamaan omia laitteita. Siihen siis sisältyy piirilevyn suunnittelu ja jyrsintä, piirilevyn kasaaminen eli komponenttien juottaminen sekä lopuksi kasatun laitteen ohjelmointi, jos laite sisälsi mikrokontrollerin, Krouvi kuvailee.
Erityisesti häntä kiinnostaa sulautettujen järjestelmien ohjelmointi ja piirilevysuunnittelu.
– Salpauksen opinnoissa pääsin tekemään todella paljon. Se oli oppimiseni kannalta todella tärkeätä, hän tuo esiin.
Krouvi osallistui vuosina 2015 ja 2016 ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan semifinaaleihin. Kilpailuihin osallistuu eri alojen nuoria tulevaisuuden huippuosaajia ja ammattilaisia.
– Päätin lähteä kaverini kanssa kokeilemaan kilpailemista. Ekoissa kisoissa menestys oli ihan hyvä, kun pääsimme finaaliin asti. Kisaaminen on kivaa ja hienointa on saada tehtäväpaperi nenän eteen. Siellä pitää kuitenkin kestää vähän painetta.
Haastavat tehtävät motivoivat
Krouvi työskentelee elektroniikka-asentajana ajoneuvo- ja turvavalaistuksia valmistavalla Teknowarella Lahdessa. Hän työskentelee ajoneuvopuolen tuotekehityksessä.
– Kasaan prototyyppejä ja teen mittauksia sekä testejä LED-valaisimille. Pari ulkomaan matkaa on ollut Espanjaan ja Hollantiin. Työ on ollut vaihtelevaa ja haastavaa. Tällä alalla pääsee pähkäilemään vaikka mitä!
Hän pitää työssään siitä, että pääsee työskentelemään uusien ja haastavien tehtävien parissa. Vikojen etsintä laitteista on hänestä myös mielenkiintoista.
– Aion hakea opiskelemaan Lahden ammattikorkeakouluun tieto- ja viestintätekniikkaa. Uskon että opin parhaiten kotona ja töissä. Olen kaavaillut omaa yritystä ja muutama tuote on jo kehitteillä. Elektroniikka-asentajan koulutus kehittää loogista ajattelua ja antaa valmiudet useaan työhön, hän kertoo.
Opiskele ammattiin – voit hakea ympäri vuoden
Jatkuva haku on aina auki kaikenikäisille hakijoille. Opiskelemaan voit hakea juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Aloitusajankohdat vaihtelevat aloittain ja siihen voi vaikuttaa myös aiempi osaamisesi.
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta voi valmistua elektroniikka-asentajaksi, IT-tukihenkilöksi, hyvinvointiteknologia-asentajaksi ja tietoverkkoasentajaksi.
LISÄTIETOJA
Erkki Kontiainen, lehtori
erkki.kontiainen@salpaus.fi
Petri Sinisalo, opinto-ohjaaja
p. 050 502 0643
petri.sinisalo@salpaus.fi
Teksti: Satu Salo-Jouppila |
Kuvat: Atte Jaakkola
Kategoriassa: Opiskelijatarina
Jaa tämä artikkeli: