Salpaus edistää maahanmuuttajataustaisten työllistymistä Päijät-Hämeen alueella järjestämällä maahanmuuttajille koulutusta ja tarjoamalla hyödyllisiä materiaaleja ja koulutuksia työpaikoille.
– Kuuntelemme työpaikkojen toiveita maahanmuuttajille suunnatuista koulutuksista ja heidän tarvitsemastaan tuesta maahanmuuttajien ohjaamisesta työpaikalla. Teemme tiivistä yhteistyötä LAB-ammattikorkeakoulun ja Lahden kaupungin kanssa yhteisissä hankkeissa. Mukana hankkeissamme on aina myös yrityksiä, opetusalapäällikkö Kyllike Ladva kertoo.
– Alueellinen koulutusverkosto Päijät-Hämeessä toimii hyvin. Aktiivisten, yhteisten hankkeiden ansiosta voimme edistää maahanmuuttajien työllistymistä ja helpottaa yritysten arkea, Ladva jatkaa.
Malva-hanke tukee yrityksiä maahanmuuttajien työllistämisessä monella tavalla - verkkovalmennuksesta tukea kätevällä tavalla
Malva – maahanmuuttajat valmentaen työelämään -hankkeessa panostetaan entistä enemmän yritysten tukemiseen ja etsitään keinoja tuoda maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osaamista paremmin esiin sekä keinoja vähentää työllistymisen esteitä. Malva on ESR-rahoitteinen hanke.
Malva toimii työpaikoilla perehdytystyötä tekevien tukena ja auttaa yrityksiä kehittämään kieli- ja kulttuuritietoista, voimavaralähtöistä työpaikkaohjausta sekä siihen soveltuvia mobiileja tuki- ja ohjauskäytänteitä, esimerkiksi yritysten omia perehdytysbotteja.
Työpaikoilla perehdytystyötä tekeville työpaikkaohjaajille tarkoitettu verkkovalmennus tarjoaa tietoa maahanmuuttajien perehdyttämisestä ja ohjaamisesta työpaikoilla helposti, ajasta ja paikasta riippumattomasti. Valmennuksesta löytyy tietoa yrityksille myös rekrytointimahdollisuuksista ja tukimuodoista. Verkkovalmennuksen tukena on vertaistukiryhmät Facebookissa ja Linkedinissä, jossa voi jatkaa keskustelua valmennuksen teemoista. Verkkovalmennukseen ja vertaistukiryhmiin julkaistaan joka viikko uusi valmennukseen kuuluva tietoisku.
– Verkkovalmennus herättelee ajattelemaan monikulttuurista ohjausta ja monimuotoisen työyhteisön rakentamista ja siellä toimimista. Keskustelua toisten työpaikkaohjaajien kanssa voi jatkaa valmennuksen ohessa Facebookin ja Linkedinin vertaistukiverkostoissa, kertoo projektipäällikkö Mari Lampinen.
Tutustu verkkovalmennukseen ja vertaistukiryhmiin Osaamisenpaikka.fi-sivustolla.
Kieli- ja kulttuuritietoinen perehdytys ja ohjaaminen auttavat onnistumaan
Salpauksen ja LABin yhteisissä hankkeissa on tuotettu paljon hyödyllisiä materiaaleja työpaikoille helpottamaan maahanmuuttajataustaisen henkilön rekrytointia ja työhön perehdyttämistä. Osaamisenpaikka.fi-sivustolta löytyy konkreettisia vinkkejä maahanmuuttajien erityistarpeiden huomioimiseen, ohjaamiseen ja suomen kielen ymmärtämisen helpottamiseen työpaikalla.
Tutustu Osaamisenpaikka.fi-sivuston materiaaleihin työnantajille ja työpaikkaohjaajille.
Työpaikkaohjaajien koulutuksista tukea arkeen
Selkeetä ohjausta -koulutus on tiivis ja maksuton tietopaketti työpaikoille kieli- ja kulttuuritietoisesta ohjauksesta. Valmiiden koulutusten lisäksi yritysten on myös mahdollista hankkia tarpeisiinsa sopivia koulutuksia esimerkiksi kieli- ja kulttuuritietoisesta tai voimavaralähtöisestä ohjauksesta.
Selkeetä ohjausta –koulutuksen voi tilata omalle työpaikalle tarpeen mukaan. Koulutuksia järjestetään myös ryhmille muutaman kerran vuodessa.
Hyödyllisiä materiaaleja työpaikoille
- Liite yrityksen perehdytyskansioon: ulkomaalaistaustaisen harjoittelijan tai työhöntulijan perehdytys ja ohjaus
- 15 vinkkiä kielelliseen tukemiseen
- Työnantajan muistilista (pdf)
- Onnistuneen perehdytyksen avaimia
- Tietoa esteettömästä rekrytoinnista ja yrityksen tuista rekrytointivaiheessa
- Videoita muiden yritysten kokemuksista
- Verkkovalmennus työpaikkaohjaajille
Lue lisää
KYSY LISÄÄ
Kuva: iStock
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: