Uusi ja innovatiivinen Green Innovators -koulutus alkoi ensimmäistä kertaa tammikuussa 2021 ja on Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäinen täysin verkossa toteutettava tuotekehitystyön koulutus. Verkkototeutuksen ansiosta opiskelijoita on mukana ympäri Suomea.
Helsingissä asuvalle ja 4H-liitossa kasvatuspäällikkönä toimivalle Marika Sarhalle Green Innovators -koulutus on tuonut uusia näkökulmia ja menetelmiä kehittämistyöhön. Marika tekee parhaillaan isoa verkkosivu- ja intrauudistusta, jonka ohella hän tarkastelee myös ryhmätoimintaan liittyen 4H-jäsenyyttä ja miten sitä voisi edistää.
– Koulutus mahdollistaa uuden toiminnan suunnittelun esimerkiksi yritystoiminnan näkökulmasta sekä uusien ideoiden pallottelun ja kehittämisen ryhmässä. Kehittämisprojektit sopivat kaltaisilleni ihmisille, joilla on monta rautaa tulessa ja halua laittaa paukkuja jonkin erityisen merkitykselliseksi kokemansa kokonaisuuden suhteen. Koulutusrakenne joustaa eri tarpeisiin, ja mielestäni sen rikkaus onkin juuri se, että koulutukseen osallistuu monenlaisia ammattilaisia erilaisilla lähestymistavoilla ja tarpeilla, Sarha kertoo.
Käytännönläheinen koulutusohjelma, jonka arvoina ovat kestävä kehitys ja vastuullisuus
Salpauksen lehtori Marja Orpana-Niitlahti kertoo, että Green Innovators -koulutusta alettiin suunnittelemaan ensimmäisen kerran jo keväällä 2019. Koulutuksen ensimmäinen suunnitelma hahmoteltiin yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa yritysten kiertotalousosaamisen kehittämiseksi.
– Matkan varrella halusimme kuitenkin kiinnittää koulutuksen tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon, jonka myötä kohderyhmäksi valikoituivat asiantuntijat eri organisaatioissa sekä Lahden kaupungin työntekijät eri sektoreilta. Nyt Green Innovators on hyvin käytännönläheinen koulutusohjelma, jossa perehdymme tuotekehitykseen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemojen kautta unohtamatta tuotekehitystyön menetelmiä, prosesseja tai työkaluja, Orpana-Niitlahti kertoo.
Itsevarmuutta ja taitoja oman brändin rakentamiseen
Hämeenlinnan Rengossa asuva Jaana Santanen oli juuri vuoden 2020 lopussa perustanut oman toiminimen ja alkanut pohtimaan tulevan yrityksensä brändäystä, hinnoittelua ja palveluiden konseptointia. Luontoutumispalveluita ohjaava ja kehittävä Santanen koki, että ohjatusti, yhteisöllisesti ja teemoitetusti toteutetut opinnot ammattilaisten ohjauksessa oli tehokas ja konkreettinen tapa päästä viemään opit käytäntöön.
– Parasta Green Innovators -koulutuksessa on se, että kaikki teemat ja tehtävät tehdään omaa kehittämistehtävää eli minun tapauksessani Luontouttajan brändin ja palveluiden kehittämistä ajatellen. Kirsikkana kakun päällä oli, että tutkinto tehdään kokonaan etätoteutuksena!
– Tuoreena yrittäjänä koulutus tarjoaa minulle juuri niitä tietoja ja taitoja, joita nyt tarvitsen, hän lisää.
Jaana Santanen innosti myös moniyrittäjänä toimivaa siskoaan Laura Santasta hakemaan mukaan Green Innovators -koulutukseen.
Aroha Helsinki -kampaamoa ja Seikkailijattaret Oy:tä pyörittävä Laura Santanen kokee, että koulutus on antanut hänelle itsevarmuutta omaan tekemiseen.
– Koen, että olen jo innovaattori ja kehittäjä, mutta koulutuksen kautta uskallan sanoa sen vahvemmin ääneen. Aiemmin vain keksin asioita ja ryhdyin tuumasta toimeen, nyt koen olevani asian ammattilainen tai ainakin matkalla siihen. Olen saanut termejä tekemiselleni ja lisää ajattelun aihetta omaan kehittämistyöhöni. Sain myös lisää motivaatiota viedä tuotettani eli Seikkailijattaria uudelle tasolle, hän kertoo.
Lue lisää
KYSY LISÄÄ
Teksti: Tytti-Kaarina Myöhänen |
Kuvat: Marika Sarha, Laura Santanen ja Jaana Santanen
Kategoriassa: Opiskelijatarina
Jaa tämä artikkeli: