Ensimmäiset opiskelijat aloittivat verkkopainotteisessa lähihoitajakoulutuksessa Salpauksessa vuonna 2021. Koulutuksen sisältö on samanlainen kuin tavanomaisesti suoritettavassa lähihoitajan tutkinnossa, mutta opiskelu tapahtuu pääosin verkossa. Koulutukseen kuuluu myös lähipäiviä oppilaitoksessa ja työpaikalla oppimista tavallisen lähihoitajakoulutuksen tapaan.
Verkkopainotteinen koulutus on sopinut nurmijärveläiselle Pialle
Nurmijärvellä asuva Pia Haili löysi verkkopainotteisen lähihoitajakoulutuksen Salpauksen verkkosivuilta ja innostui hakemaan mukaan. Verkkototeutus sopi aiemmin yrittäjänä työskennelleen Hailin elämäntilanteeseen.
– Tämä sopii minulle nyt, kun kotona on pieni lapsi. Aiemmin tein yrittäjänä pitkiä työpäiviä, mutta nyt haluan uuden ammatin ihmisläheisessä työssä ja siihen tämä ala ja opiskelumuoto sopivat hyvin, Haili kertoo.
Verkossa opiskelu on tuntunut Hailista luontevalta.
– Verkko-opiskelu sopii minulle hirveän hyvin. Se on haastava opiskelumuoto, jossa täytyy olla itse aktiivinen ja ottaa asioista oma-aloitteisesti selvää. Opiskelutyyli sopii kuitenkin minulle.
Halli on kiinnostunut myös sosionomin opinnoista, joita voi tehdä osana lähihoitajaopintoja Salpauksen ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistyönä niin kutsuttuina MOTARI-opintoina.
– Asioihin kannattaa suhtautua avoimin mielin. Verkko-opiskelu voi sopia joillekin paremminkin kuin perinteinen opiskelu. Ryhmässämme syntyy paljon keskustelua ja saan todella paljon yhteisten päivien keskusteluista, hän jatkaa.
Lähipäivissä opitaan käytännön asioita
Verkkopainotteisessakin opiskelussa lähihoitajaksi opiskelevilla on keskimäärin kaksi lähipäivää kuukaudessa ja työpaikalla oppimista saman verran kuin muissakin toteutusmuodoissa.
– Verkkopainotteisessa opiskelussa on samat vaatimukset kuin muillakin lähihoitajaopiskelijoilla. Lähipäivien aikana opiskelijat harjoittelevat hoitotyötä ja kädentaitoja, kuten injektioiden antamista ja katetrointia, opettaja Sari Kotonen kertoo.
Opettaja Hanna Kivinen-Inkinen on opettanut verkkopainotteisen koulutuksen ensimmäistä tutkinnon osaa, joka käsittelee kasvun ja osallisuuden edistämistä.
– Verkkopainotteinen opetus on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Olemme käsitelleet muun muassa kohtaamista ja ammatillista vuorovaikusta, lähihoitajan eettisiä periaatteita, alan lainsäädäntöä ja toimintaperiaatteita. Verkko-opettaminen on ollut erittäin innostavaa ja olemme opetelleet opiskelijoiden kanssa kaikki yhdessä uusia asioita, opettajat kertovat.
Verkkopainotteinen koulutus sopii erilaisiin elämäntilanteisiin
Salpauksessa halutaan tarjota opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet löytää mieleinen ammatti ja itselle sopiva tapa opiskella.
– Haluamme tarjota erilaisia mahdollisuuksia suorittaa lähihoitajan tutkinto, joten kehitimme mahdollisuuden opiskella lähihoitajaksi myös verkossa, kertoo opetusalapäällikkö Irina Oksanen.
– Koulutuksessa aloitti opiskelijoita laajalta alueelta. Esimerkiksi aikuisopiskelijalle verkkototeutus voi sopiva tapa opiskella. Se voi helpottaa esimerkiksi työn ja perheen yhdistämistä opiskeluun, Kotonen kertoo.
Opiskelijatarinan sisältöä on päivitetty 10.11.2023
Tutustu myös
KYSY LISÄÄ
Lehtori Sari Kotonen, p. 044 708 0291, sari.kotonen@salpaus.fi
Opetusalapäällikkö Irina Oksanen, p. 044 708 1870, irina.oksanen@salpaus.fi
Teksti: Kaisa Törmänen |
Kuvat: Pia Haili ja Hanna Kivinen-Inkinen
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: