Koulutus-, urheilu-, liikunta-, majoitus- ja ravintolapalveluita Heinolassa tarjoava Vierumäki ja Koulutuskeskus Salpaus ovat jo vuosia tehneet yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kouluttamisessa. Tänä vuonna yhteistyö on syventynyt kumppanuudeksi, jonka tavoitteena on turvata Vierumäellä ammattitaitoisten työntekijöiden saatavuus ja tarjota eri alojen opiskelijoille monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia työelämässä.
Vierumäen talous- ja henkilöstöjohtaja Mika Kujala näkee kumppanuuden tuovan hyötyä molemmille osapuolille.
– Vierumäellä on kasvutavoitteita ja palvelualojen työvoimatarve on kasvamassa. Tarvitsemme lisää osaavia ihmisiä. Kumppanuus mahdollistaa tutustumisen potentiaalisiin työntekijöihin ja opiskelijoihin. Opiskelijoiden harjoittelujaksojen yhteydessä pääsemme näyttämään, millainen olemme työnantajana ja millaisia työmahdollisuuksia meillä on. Myös yhteiskunnallinen näkökulma on meille tärkeä, eli ensin kouluttaudutaan ja sen jälkeen siirrytään työelämään, Kujala kertoo.
– Tarjoamme mielellämme opiskelijoille Vierumäkeä työssäoppimispaikaksi, koska tiedämme että siellä on hyvät oppimismahdollisuudet ja ohjaus, kertoo opetusalapäällikkö Marko Arkko Heinolan kampukselta.
– Kumppanuussopimus auttaa syventämään ja parantamaan molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä. Opimme uusia asioita puolin ja toisin. Vierumäki on esimerkiksi kansainvälinen ympäristö, mikä lisää mahdollisuuksia opiskelijoillemme, Arkko jatkaa.
Vierumäellä on eri alojen opiskelijoille monipuolisia harjoittelu- ja työmahdollisuuksia
Vierumäen monipuolisten palveluiden tuottamiseen tarvitaan monen alan ammattilaisia. Vierumäellä on harjoittelu- ja työmahdollisuuksia muassa ravintola- ja catering-alan, matkailualan, kaupallisen alan sekä kiinteistönhoidon ja turvallisuusalan ammattilaisille, joita koulutetaan Salpauksen Lahden ja Heinolan kampuksilla.
Eetu Peltomäki, Vierumäen keittiön henkilökunnasta ja rekrytoinneista vastaava apulaiskeittiöpäällikkö, on esitellyt Vierumäen uudistuneiden ravintoloiden toimintaa ja yhteistyön mahdollisuuksia Salpauksen ravintola- ja catering-alan opiskelijoille ja opettajille.
– Vierumäellä on ravintola- ja catering-alan opiskelijoille ja työntekijöille paljon mahdollisuuksia. Meillä on uusi hotelli ja ala carte -ravintola, urheilijoiden buffetravintola, kahvila, baari ja elämyskeittiö, jossa teemme ruokaa niin erämaakodilla kuin asiakkaiden huviloissa. Täällä pääsee työskentelemään modernissa, nykyaikaisessa keittiössä, jossa on uudet laitteet ja halutessaan myös heittäytymään uusiin tilanteisiin. Asiakaskunta on laajaa urheilijoista yritys- ja yksityisasiakkaisiin, Peltomäki kuvailee.
Ravintola- ja catering-alan lehtori Kaija Taipale on tutustunut Vierumäen ravintoloiden tarjoamiin mahdollisuuksiin opettajien työelämäjaksolla.
– Pääsin näkemään paikan päällä, millaisia työtehtäviä opiskelijoiden on Vierumäellä mahdollista tehdä ja millaisiin tutkinnon osiin eri työtehtävät ja työpisteet sopivat. Osaan myös huomioida paremmin opetuksessa, millaista osaamista Vierumäellä tarvitaan, Taipale kertoo.
– Olemme tehneet jo aiemmin yhteistyötä ja työelämäjaksojen myötä yhteistyö on tiivistynyt entisestään. Opettajana on erittäin tärkeää pysyä mukana siinä, millaista osaamista työpaikoilla tarvitaan. Nykyisin pitää olla hyvin laaja osaaminen ja ketteryyttä vaihtaa tarvittaessa nopeastikin työtehtävästä toiseen.
– Oli myös mukava huomata, että Vierumäellä oli monta entistä opiskelijaani töissä, Taipale iloitsee.
Yhteinen tavoite ja näkemys tulevaisuudesta
Vierumäellä ja Salpauksella on yhteinen näkemys tulevaisuudesta ja yhteistyön tavoitteista.
– Yhteistyömme on aitoa kumppanuutta, josta molemmat hyötyvät. Voimme myös jakaa ajatuksia siitä, millaista osaamista tarvitaan tulevaisuudessa. Meidän molempien tavoitteena on, että koulutus vastaa sitä mitä työpaikalla tarvitaan, Kujala summaa.
Tutustu myös
KYSY LISÄÄ
Teksti: Kaisa Törmänen |
Kuva: Vierumäki
Kategoriassa: Työelämätarina
Jaa tämä artikkeli: