Salpaukseen hevosurheilumanagerin opintoihin hakenut Hanna-Maria Korpi muutti 20-vuotiaana Saksan maaseudulle tekemään hevosalan töitä. Tallilla kukaan ei puhunut englantia, saati suomea. Seitsemän Saksassa vietetyn vuoden ansiosta hän puhuu nykypäivänä saksaa.
– Halusin voida itse neuvotella työssäni eläinlääkärin kanssa ja ilmoittautua kilpailuihin, Korpi kertoo.
Ensimmäisellä tallilla Korpi kilpaili nuorilla 3-vuotiailla kenttähevosilla ja pääsi sieltä Holsteiner Verbandille töihin. Siellä Korven työnkuva keskittyi hevoshuutokauppaan.
– Huutokauppakokemus on antanut kaupallisessa mielessä minulle eniten näkökulmaa tällä alalla, kommentoi Korpi kokemustaan hevoshuutokaupan parissa.
Saksasta Korpi teki matkan Yhdysvaltoihin Floridaan. Floridassa oli paljon eurooppalaisia hevostenhoitajia, joiden kanssa verkostoituminen oli sujuvaa. Korven vastuulla oli 6–7 hevosta, jotka kilpailivat kaikki World Cup-tasolla. Kilpailumatkoja tehtiin muun muassa Chileen.
Floridan jälkeen Korpi palasi takaisin Saksaan Holsteiner Verbandin oriasemalle töihin. Oriasemalta käsin Korpi reissasi hevosten kanssa kilpailuihin ja laittoi nuoria hevosia satulaan. Saksassa hän kävi liikunnanohjaajan koulutuksen tarkoituksenaan tehdä puolipäiväisesti hevosalan töitä ja loput liikunnanohjaajan töitä. Kuitenkin laajennukset perheyrityksessä kutsuivat Suomeen ja työt Saksassa saivat jäädä.
Saksasta mukaan tuli myös huutokaupasta ostettu varsa. Varsalle piti löytää Suomesta paikka ja tällöin mukaan kuvioon astui esteratsastaja Hassan Iber, jonka Korpi tunsi jo juniorivuosiltaan. Nykyään Korvella ja Iberillä on yhteinen yritys, jossa heillä on 15 ratsutettavaa hevosta vuokratiloissa Ruohojärven kartanolla.
Korpi alkoi suunnitella hevosalan yrittäjäksi lähtemistä vuonna 2019, kun hänen kouluttamansa FWB-tamma voitti parhaan nelivuotiaan estehevosen tittelin Helsinki International Horse Showssa.
– Ajattelin, että jos kerran ratsastamani nuoret hevoset ovat pärjänneet hyvin Saksassa, niin mikseivät ne pärjäisi täällä Suomessa, toteaa Korpi.
Hevosurheilumanagerin koulutukselta Hanna-Maria odottaa työkaluja arjen johtamiseen ja liiketoimintaan
Hevosurheilumanagerin koulutuksen avulla Korpi haluaa oppia ymmärtämään kotimaansa tavoitetta hevosalan ammattilaisuudelle.
– Alan koulutuskeskukset määrittävät sen, mitä ammattilaisilta Suomessa halutaan, summaa Korpi.
Hevosurheilumanagerin koulutuksen Korpi toivoo tuovan hevosalalle myös avoimempaa puhetta talousasioista.
–Vaikka rakastamme tehdä töitä eläinten kanssa, meidän tulee voida saada siitä asianmukainen korvaus. Toivoisin, että koulutuksessa keskustellaan rakentavasti siitä, mitä palvelujen tulee maksaa, jotta toiminnasta tulee kannattavaa.
Tulevaisuudessa Korpi näkee ratsuhevosten peruskouluttamisen siirtyvän entistä enemmän alan ammattilaisille.
–Maailma muuttuu siihen suuntaan, että myös hevosia ymmärtämättömät ihmiset ostavat hevosia. On meidän ammattilaisten vastuulla huolehtia hevosten koulutuksesta ja perustarpeista tarjoamalla palveluita.
Tutustu hevosurheilumanagerin koulutukseen
KYSY LISÄÄ
Teksti: Linda Kukkonen |
Kuvat: Linda Kukkonen
Kategoriassa: Opiskelijatarina
Jaa tämä artikkeli: