Koulutuskeskus Salpauksessa alkaa syksyllä uusi elintarvikkeiden valmistajan koulutus, joka vastaa kasvavaan elintarvikealan osaajien tarpeeseen Päijät-Hämeessä.
– Päijät-Hämeessä on paljon eri kokoisia elintarvikealan yrityksiä. Vastaamme elintarviketeknologian koulutuksella yritysten tarpeeseen osaavista ammattilaisista, kertoo opetusalapäällikkö Tarja Laaksonen.
Elintarvikkeiden valmistajan koulutukselle on kysyntää
Koulutuksesta voi työllistyä esimerkiksi juomien valmistajaksi, jäätelötuotteiden valmistajaksi, suklaatuotteiden valmistajaksi, herkkukeittiön työntekijäksi tai myllytyöntekijäksi. Koulutuksesta saa valmiuden myös muiden elintarvikkeiden valmistukseen.
– Päijät-Häme on kiinnostava alue elintarvikealan näkökulmasta. Koulutuksella vastaamme alueen yritysten osaamistarpeisiin, kertoo opettaja Anni Lehtimäki.
Vääksyssä jäätelöitä valmistavassa Jäätelötehdas Helmessä ja Kanavan Helmi -kahvilassa yrittäjänä toimiva Merja Purolinna-Ahvenainen pitää koulutusta hyvänä asiana. Hän tuo tärkeinä näkökulmina esiin niin paikallisten raaka-aineiden hyödyntämisen kuin yhteistyön merkityksen.
– Toivon, että koulutus tuo alueelle lisää jäätelön valmistamisesta ja alan yhteistyöstä kiinnostuneita. Pidän tärkeänä, että saisimme alalle enemmän esimerkiksi suklaaseen tai aitojen, paikallisten marjojen ja hedelmien käyttämiseen erikoistuneita jäätelön valmistajia. Näen, että jäätelönvalmistajan on mahdollista työllistää itsensä yrittäjänä tai työllistymällä jo toimiviin yrityksiin, hän kertoo.
Opiskelu painottuu aitoihin työympäristöihin ja verkkoon
Elintarvikkeiden valmistajan koulutuksessa perehdytään erilaisiin raaka-aineisiin, tuotteisiin ja niiden valmistamiseen teollisessa ympäristössä.
– Opiskelu painottuu aitoihin työelämän oppimisympäristöihin. Esimerkiksi suklaatuotteiden valmistajaksi haluava voi opintojen alusta alkaen valita sellaisia tutkinnon osia ja työssäoppimispaikkoja, jotka tukevat suklaan parissa työskentelyä, Lehtimäki kertoo.
– Perinteistä oppilaitoksessa opiskelua on opintojen alussa, mutta sen jälkeen opintojen edetessä teorian opiskelu painottuu verkkoon. Uskon tämän puhuttelevan erityisesti aikuisia opiskelijoita, Lehtimäki kuvailee.
Tutustu myös
KYSY LISÄÄ
Teksti: Kaisa Törmänen |
Kuva: Jouni Kallio / Medialouhos
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: