Pohjoismaiden johtaviin elintarvikealan yrityksiin kuuluva Fazer on valinnut Koulutuskeskus Salpauksen strategiseksi kumppanikseen. Kumppanuudella Fazer pyrkii varmistamaan osaavan työvoiman saatavuutta ja kehittämään henkilöstön osaamista. Kumppanuus syventää Fazerin ja Salpauksen jo aiemmin tekemää yhteistyötä.
– Olemme tehneet Salpauksen kanssa monipuolista yhteistyötä jo pitkään. Yhteistyömme on ollut järjestelmällistä ja joustavaa, ja Salpaus on pystynyt vastaamaan hyvin tarpeisiimme. Yhteistyön syveneminen strategiseksi kumppanuudeksi oli luonteva suunta. Sen myötä voimme vastata entistä paremmin osaamiseen ja työvoiman saatavuuteen liittyviin keskeisiin strategisiin haasteisiin, kertoo Makeisten tuotanto-toimitusketjun HR:stä vastaava henkilöstöjohtaja Anu Tamminen Fazerilta.
Kumppanuus syventää Fazerin ja Salpauksen yhteistyötä koulutuksissa ja osaajien kohtaamisessa
Kumppanuus lisää Fazerin ja Salpauksen yhteistyötä erityisesti monialaisten koulutusten toteutuksissa. Yhteistyöhön kuuluu tässä vaiheessa artesaanileipurikoulutuksien lisäksi prosessiteollisuuden ja myynnin koulutuksia Fazerin henkilöstölle sekä kunnossapidon ja automaatio-osaamisen kehittämistä. Yhteistyössä huomioidaan myös mahdollisen uuden suklaatehtaan henkilöstötarpeet.
Fazerilla on tällä hetkellä kuusi oppilaitosta strategisena kumppaninaan. Salpaus on toinen Fazerin kumppanikseen valitsemista ammatillisista oppilaitoksista. Muut oppilaitokset ovat yliopistoja Suomessa ja ulkomailla.
– On todella hienoa, että yhteistyömme syvenee entisestään. Voimme edistää päijäthämäläisen työvoiman ja työnantajan kohtaamista sekä ennakoida yhdessä tulevia osaamistarpeita eri osa-alueilla, iloitsee johtaja Henna Erkamo Salpauksesta.
Yhteistyöhön kuuluu myös kohtaamismahdollisuuksien lisääminen Salpauksen opiskelijoiden ja Fazerin välillä sekä koulutuspolkujen ja koulutusten kehittäminen Fazerin tarpeisiin.
– Tunnemme toisemme jo niin hyvin, että voimme rakentaa sujuvasti reittejä kohti yhteisiä tavoitteitamme. Suunnittelemme yhdessä Fazerin tarpeisiin sopivia koulutuspolkuja sekä etsimme ratkaisuja elintarvikealan pito- ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Tulemme tapaamaan säännöllisesti ja myös kehittämään yhteistyötämme aktiivisesti, Erkamo jatkaa.
Lue lisää
KYSY LISÄÄ
Teksti: Kaisa Törmänen |
Kuvat: Niina Leppälä
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: