Aikuiskoulutustuen päättyminen ja ammatillisen koulutuksen rahoituksen leikkaukset ovat herättäneet monissa kysymyksen siitä, miten aikuisena voi jatkossa opiskella. Myös työpaikoilla on pohdittu, vaikuttaako ammatillisen koulutuksen rahoituksen väheneminen mahdollisuuksiin kouluttaa henkilöstöä.
Aikuisille on monia mahdollisuuksia opiskella, edetä uralla ja työllistyä nopeasti
Salpauksessa on monia vaihtoehtoja opiskella aikuisena, vaikka aikuiskoulutustuki on poistunut. Myös yhteistyö yritysten kanssa jatkuu tiiviisti.
Salpaus tarjoaa monipuolisia ja joustavia ratkaisuja aikuisille, jotka haluavat edetä urallaan ja työllistyä nopeasti. Ammatillinen koulutus on työelämälähtöinen tapa kouluttautua, ja Salpauksesta löytyy erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia vaihtoehtoja opiskella.
– Salpauksessa on paljon mahdollisuuksia aikuisille, jotka haluavat opiskella ja kehittää osaamistaan. Ammatillisessa koulutuksessa voi opiskella työelämälähtöisesti ja työllistyä nopeasti. Aina ei esimerkiksi tarvitse opiskella koko tutkintoa, vaan voi opiskella vain sen verran, mitä tarvitsee. Myös oppisopimus on hyvä ja helppo tapa yhdistää opiskelu ja työskentely, jatkuvan oppimisen palveluiden johtaja Tarja Laaksonen kertoo.
Miten voin opiskella aikuisena?
Salpauksessa on tarjolla jatkuvassa haussa erilaisia tutkintoja ja tutkintojen osia, joilla voit lisätä ja päivittää osaamistasi nopeasti. Aina ei ole tarpeen suorittaa koko tutkintoa, vaan voit opiskella tutkinnon osan tai joitakin osia, jolloin opiskeluaika on lyhyempi. Kun opiskelet Salpauksessa tutkintoa tai tutkinnon osia, huomioidaan aiempi koulutuksesi ja työkokemuksesi.
Oppisopimuksella voit kätevästi yhdistää opiskelun ja työnteon. Oppisopimus sopii alan vaihtamiseen, osaamisen lisäämiseen ja uralla etenemiseen. Voit opiskella ammatillisen perustutkinnon tai syventää osaamistasi ammattitutkinnolla tai erikoisammattitutkinnolla. Voit opiskella oppisopimuksella myös osia tutkinnosta. Oppisopimuksen voi tehdä lyhyeksikin ajaksi, vaikka muutamaksi kuukaudeksi.
Salpauksessa on myös verkkokoulutuksia. Esimerkiksi merkonomiksi voi opiskella kokonaan verkossa. Myös muita koulutuksia järjestetään osittain verkossa. Tutkintojen ja tutkinnon osien lisäksi edulliset lyhytkoulutukset tarjoavat täsmätietoa asiantuntijoille, esihenkilöille ja yrittäjille.
Työvoimakoulutukset ovat työttömille tai työttömyysuhan alaisille oiva tapa päivittää osaamista ja työllistyä. Työvoimakoulutuksissa on mahdollista opiskella tutkintoja, tutkinnon osia, lisä- ja täydennyskoulutuksia tai lupakorttikoulutuksia.
Monipuolinen yhteistyö työelämän ja yritysten kanssa jatkuu
Salpauksen monipuolinen yhteistyö työelämän ja yritysten kanssa jatkuu niin henkilöstön koulutuksissa kuin osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi. Tutkintojen osien opiskeleminen ja henkilökohtaiset opiskelijapolut mahdollistavat joustavan ja tehokkaan tavan opiskella myös yrityksissä.
– Koulutamme ammattilaisia työelämän ja yritysten tarpeisiin, ja yhteistyömme työelämän kanssa jatkuu entistäkin tiiviimpänä. Meidän puoleemme kannattaa kääntyä silloin, kun työpaikalla tarvitaan uutta osaamista tai uusia ammattilaisia. Autamme henkilöstön osaamisen päivittämisessä, kun työtehtävät vaihtuvat tai muuttuvat esimerkiksi digitalisaation myötä. Tärkeä tehtävämme on myös kouluttaa uutta työvoimaa, kertoo Salpauksen yritys- ja työelämäpalveluiden johtaja Henna Erkamo.
Esimerkkejä koulutuksista ja aloista, joilla tarvitaan uusia osaajia
- Urapolkuja puhtauspalvelualalle
- Palvelulogistiikan ammattitutkinto
- Hoiva-avustajakoulutus
- Lähihoitajan koulutus
- Merkonomin koulutus, myös verkossa
- Kone- ja tuotantotekniikan koulutukset
Salpauksessa voi opiskella kolmella kampuksella Lahdessa, Heinolassa ja Asikkalassa sekä verkossa eKampuksella ja työelämäkampuksella eri työpaikoilla.
Katso kaikki koulutukset koulutushausta Salpaus.fi. Voit etsiä koulutuksia alan, toimipisteen (esim. verkkokoulutus) ja koulutustyypin perusteella.
Tutustu myös
Ratkaisuja työelämälle
KYSY LISÄÄ
Teksti:
Kuva: Lauri Rotko Vimma Oy
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: