Hoiva-avustajia Päijät-Hämeeseen 4
Hanke vastaa Päijät-Hämeessä hoiva-alan työvoimapulaan kouluttamalla lisää hoiva-avustajia. Edistämme positiivista näkyvyyttä hoiva-avustajan työlle ja koulutukselle.

Tavoitteet
Hankkeen tavoite on kouluttaa yhteensä 25 uutta hoiva-avustajaa ja tukea heitä tarvittavin tavoin opintojen aikana. Koulutus perustuu uusiin hoiva-avustajan työn suosituksiin ja sisältää kolme sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osaa.
Koulutuksella vastataan Päijät-Hämeen hoiva-alan työvoimapulaan ja autetaan opiskelijoita ja työelämää löytämään toisensa. Teemme alaa tunnetuksi ja jaamme positiivista kuvaa hoiva-alasta. Hankkeen aikana tehdään opiskelijoiden tukemiseen liittyvää materiaalia.
Kohderyhmä
Jotpa-keskuksen rahoittaman koulutuksen ensisijaiset kohderyhmät ovat työssä olevat ja työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt. Tässä Jotpa-koulutuksessa kohderyhminä ovat erityisesti henkilöt, jotka työskentelevät lähiammateissa, ja/tai epätyypillisissä tai lyhytaikaisissa työsuhteissa.
Lisäksi potentiaalisia kohderyhmiä voivat olla esimerkiksi Ukrainasta tulleet pakolaiset, kausityöntekijät, työvoiman ulkopuolelta työelämään palaavat tai ilman ammatillisia valmiuksia antavaa tutkintoa olevat henkilöt.
Toteutus
Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan niin, että työssä olevan henkilön on mahdollista osallistua siihen työn ohessa.
Koulutus sisältää seuraavia sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon kuuluvia tutkinnon osia:
Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen (20 osaamispistettä)
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (25 osaamispistettä)
Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen (15 osaamispistettä
Koulutus sisältää myös seuraavia:
uraohjaus ja urasuunnittelutaidot, oppimaan oppimisen taitojen ohjaus, oppimisen haasteiden tunnistaminen ja pedagoginen tuki sekä mahdolliset muut ohjaustoimet ja muut tukitoimet, kuten kieli- ja digitaidon tuki sekä työpaikalla tapahtuva opastus ja tuki.
Opiskelija hakeutuu Salpauksen tai SDO:n koulutukseen oman valintansa mukaan.
Jatkuva opiskelijoiden sisäänotto ja yksilöllinen tuki mahdollistavat yksilölliset aloitusajat ja valmistumisen nopeuden.
Suomea toisena kielenä puhuville on tarjolla S2-tukea ja -opintoja. Salpauksen taitovalmentajat antavat myös tehostetusti tukea opiskelijoille oppilaitoksessa ja työpaikoilla.
Salpaus ja SDO jatkavat hyvää yhteistyötä työelämä- ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja ohjaavat hankkeen opiskelijoita työelämässä.
Tulokset
Hanke on käynnissä. Hankkeen tulokset ja tuotokset julkaistaan tähän hankkeen päättyessä.
Lisätietoja
Hae hoiva-avustajakoulutukseen:
Blogi-kirjoitukset:
Artikkelit:
Hankkeiden tietosuojaselosteet: