Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä hankkeessa sovelletaan uusinta tutkimustietoa sekä tuodaan esille uusia toimintatapoja kehittämistoiminnan kautta.
Tavoitteet
Hankkeessa toteutetaan innovaatioverstaita, havainto- ja luentopäiviä sekä opintomatkoja. Yleisinä tavoitteina uudet toimintatavat, kokeilut ja tätä kautta yhteistyön ja osaamisen kehittyminen hämäläisessä ruokaketjussa, esimerkit hyvistä toimintatavoista sekä uudet hankeaihiot. Verstaiden teemat ovat elintarvikeketjun kehittäminen, resurssiviisas toimintatapa ruokaketjussa, luonnonmukainen tuotanto ja maatilojen innovaatiot sekä hankkeen aikana esiin nousevat teemat.
Koulutuskeskus Salpaus mm.
vastaa Päijät-Hämeessä järjestettävien tilaisuuksien järjestelyistä
osallistuu innovaatioverstaiden toimintaan sekä vastaa kasviproteiiniaiheesta ja reseptiikan kehittämisestä, raaka-aineena kotimainen kasviproteiini (härkäpapu, herne, sinilupiini tms.).
Yhteistyössä
Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, Luonnonvarakeskus, hallinnoija Koulutuskeskus Salpaus
Kesto ja rahoittaja
1.11.2015 - 30.4.2018
Hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto