Haluamme Salpauksessa kehittää toimintaamme. Palaute opiskelijoilta sekä työelämältä ja sidosryhmiltä on tärkeä osa toimintamme kehittämistä.
Salpauksen osahankkeessa LARK8 - Virtaa vertaisilta parannamme palautejärjestelmämme toimivuutta ja palautetiedon pohjalta saadun tiedon hyödyntämistä toiminnan uudistamisessa.
Tavoitteet
Selkeyttää palauteprosesseja ja palautteen keruumenetelmiä. Lisäksi uudistamme palautteen analysointia ja hyödyntämistä oppilaitoksen toiminnan kehittämisessä organisaation eri tasoilla.
Toimenpiteet
Selkeytämme ja kehitämme asiakaspalautejärjestelmäprosessia.
Luomme toimintamallin Amis-opiskelijapalautteen keräämiseen ja aktivoimme opiskelijoita antamaan palautetta. Avaamme valtakunnallisen Amis-opiskelijapalautteen kysymyksiä selkokielelle. Perehdytämme pilottihenkilöstön Amis-palautekyselyn sisältöön ja toimintamalliin. Testaamme toimintamallia aloittaneiden opiskelijoiden kyselyllä. Toimintamallin kehittämiseen ja testaamiseen osallistuu opiskelijoita, opetus- ja ohjaushenkilöstöä ja esimiehiä. Teemme ehdotuksen uudeksi Salpauksen toimintamalliksi.
Työelämä- ja sidosryhmäpalautteen keräämisessä kokeilemme uudenlaista tapaa kerätä palautetta. Toimintamallin kehittämiseen osallistuvat työpaikkaohjaajakoulutuksessa olevat opiskelijat sekä opetus- ja ohjaushenkilöstöä ja esimiehiä.
Palautteen analysointia ja hyödyntämistä kehitetään sopimalla palauteraporttien sisällöstä ja palautetiedon käsittelytavoista opiskelijoiden, työelämän ja sidosryhmien kanssa sekä organisaation eri tasoilla. Lisäksi sovimme palautetiedon pohjalta tehtyjen toimenpiteiden viestimisestä eri tahoille.
Verkostoyhteistyössä vahvistamme toimintamme laatua osallistumalla verkostotapaamisiin ja koulutuksen järjestäjien väliseen vertaisarviointiin.
Tulokset
Selkeät toimintamallit opiskelijapalautteen sekä työelämä- ja sidosryhmäpalautteen keräämiseen.
Henkilöstöllä on käytettävissä perehdytysmateriaali palautteen keräämiseen, palautetiedon käsittelyyn, hyödyntämiseen ja tiedottamiseen.
Henkilöstö tietää oman roolinsa palautteen keruussa sekä miten ja kenen vastuulla on kehittämistyön edistäminen palautteiden perusteella.
Palautetieto raportoidaan riittävällä tarkkuudella, jotta toiminnan kehittäminen on eri tahoilla mahdollista. Palauteraportit ovat käytettävissä aikataulun mukaisesti.
Yhteistyössä
- Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda (hankkeen koordinaattori)
- Ammattiopisto Spesia Oy
- AVA-instituutin kannatusyhdistys ry
- EdupoliPointCollege Oy Careeria
- Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
- Helsinki Business College Oy
- Hyria koulutus Oy
- Kanneljärven Kansanopiston Kannatusyhdistys ry/Kanneljärven opisto
- Koulutuskeskus Salpaus –kuntayhtymä
- Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
- MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos
- Perho Liiketalousopisto Oy
- Stadin ammatti- ja aikuisopisto/Helsingin kaupunki
- Suomen ympäristöopisto SYKLI
- Svenska Framtidsskolan i Helsingforsregionen/Yrkesinstitutet Prakticum
- TTS Työtehoseura ry
- Vantaan ammattiopisto Varia/Vantaan kaupunki
- Yrkesinstitutet Prakticum
Kesto ja rahoittaja
Kesto 14.12.2018 - 31.12.2019.
Hanke saa Opetushallitukselta valtionavustusta.