Elintarvikealan perustutkinto sopii sinulle, jos olet kiinnostunut elintarvikkeiden valmistuksesta (elintarvikkeiden valmistaja) tai leipomisesta ja konditoriatuotteiden valmistuksesta (leipuri-kondiittori).
Millaisia töitä elintarvikealan perustutkinnon jälkeen voi tehdä?
Elintarvikkeiden valmistaja
Elintarvikkeiden valmistajana osaat erilaiset raaka-aineet ja tuotteet sekä niiden valmistusprosessit. Hallitset automaatioprosessit ja osaat käyttää työssä tarvittavia koneita ja laitteita.
Alalla työskentely edellyttää yhteistyö- ja tiimitaitoja, omatoimisuutta, joustavuutta, hyviä kädentaitoja, luovuutta, huolellisuutta, paineensietokykyä sekä ongelmanratkaisukykyjä.
Voit työskennellä esimerkiksi juomien, jäätelötuotteiden, suklaatuotteiden ja makeisten valmistajana, elintarvikemyymälöiden herkkukeittiön työntekijänä tai myllytyöntekijänä. Työpaikkasi voi olla pientuotannossa tai teollisuudessa.
Leipuri-kondiittori
Leipuri-kondiittorina hallitset sekä käsin leipomisen että teollisen valmistuksen, automaatioprosessit ja työssä tarvittavat koneet ja laitteet.
Alalla työskentely edellyttää yhteistyö- ja tiimitaitoja, omatoimisuutta, joustavuutta, hyviä kädentaitoja, luovuutta, huolellisuutta, paineensietokykyä sekä ongelmanratkaisukykyjä.
Voit työskennellä erilaisissa leipomoalan tehtävissä, kuten valmistuksessa, pakkauksessa ja myynnissä. Työpaikkasi voi olla leipomossa, konditoriassa, teollisuusleipomossa, paistopisteessä, kahvilakonditoriassa, suurtalous- tai ravintola-alan toimipisteessä tai pitopalveluyrityksessä.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee kahdesta vuodesta kolmeen vuoteen aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.