
Elintarviketuotannossa toimiminen
Elintarvikealan perustutkinnon osa, 35 osp
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä elintarvikealalla tai kehittää osaamistasi hygienian, elintarvikkeiden valmistuksen, pakkaamisen ja varastoinnin parissa. Se sopii niin alalle hakeutuville kuin jo kokemusta omaaville, jotka haluavat vahvistaa ammattitaitoaan.
- Koulutustyypit:
- Tutkinnon osat
- Opiskelumuodot:
- Monimuoto, Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Lahti, keskustakampus
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä koulutuksen jälkeen voi tehdä?
Koulutuksen jälkeen osaat huolehtia hygieniasta ja työskennellä elintarvikealan säädösten mukaisesti. Osaat ylläpitää henkilökohtaista ja työskentelyhygieniaa, noudattaa omavalvontaa ja elintarvikelainsäädäntöä sekä suorittaa hygieniapassikokeen. Hallitset myös ensiaputaidot.
Osaat työskennellä elintarvikealan tuotantoympäristössä turvallisesti ja tehokkaasti. Tunnistat raaka-aineet, valmistat elintarvikkeita hygieenisesti ja laadukkaasti sekä vähennät hävikkiä. Noudatat työturvallisuus- ja ergonomiaohjeita sekä toimit ammattietiikan ja yhteistyötaitojen mukaisesti. Osaat myös puhdistaa työtilat ja noudattaa työaikoja ja toimintaohjeita.
Pakkaamisessa ja varastoinnissa osaat valita sopivat pakkausmateriaalit, tehdä oikeat pakkausmerkinnät ja käyttää erilaisia pakkausmenetelmiä. Huolehdit hävikin minimoimisesta, arvioit pakkausten kuntoa ja varmistat varaston sujuvan kierron.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto on noin neljä kuukautta ja vaihtelee aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Tutkinnon osan voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin tutkinnon osan sisältöihin
Kysy lisätietoa:


Oppisopimukset
