
Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito
Elintarvikealan perustutkinnon osa, 20 osp
Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä leipomoalalla prosessituotannossa. Se on hyödyllinen niin alalle hakeutuville kuin jo alalla työskenteleville, jotka haluavat kehittää osaamistaan leipomotuotteiden valmistuksessa, työturvallisuudessa ja hygieniatyöskentelyssä.
- Koulutustyypit:
- Tutkinnon osat
- Opiskelumuodot:
- Monimuoto, Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Lahti, keskustakampus
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä koulutuksen jälkeen voi tehdä?
Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito koulutuksen jälkeen osaat työskennellä turvallisesti ja hallitset työturvallisuuden perusasiat, mukaan lukien työturvallisuuskorttikokeen suorittamisen. Ymmärrät leipomotuotteiden ravitsemuksellisen merkityksen ja niiden valmistusprosessin vaiheet.
Osaat valmistaa leipomotuotteita linjastolla, käyttää koneita ja laitteita sekä seurata niiden kuntoa. Hallitset tuotantoprosessin säätämisen ja työskentelet hygieenisesti ja turvallisesti. Osaat arvioida raaka-aineiden ja tuotteiden laatua sekä pakata tuotteet asianmukaisesti. Lisäksi osaat huolehtia pesusta ja puhtaanapidosta leipomoympäristössä.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Tutkinnon osan voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin tutkinnon osan sisältöihin
Kysy lisätietoa:


Oppisopimukset
