Siirry sisältöön
Osaamisalat:
Kemianteollisuuden osaamisala, Paperi- ja selluteollisuuden osaamisala
Koulutustyypit:
Ammattitutkinnot
Opiskelumuodot:
Oppisopimus
Opiskelupaikat:
Lahti, Vipusenkatu

Millaisia töitä prosessiteollisuuden ammattitutkinnon jälkeen voi tehdä?  

Kemianteollisuuden osaamisala 

Kemianteollisuuden osaamisalan suorittaneena osaat valvoa ja ohjata kemianteollisuuden yksikköprosesseja raaka-aineista lopputuotteeksi sekä ymmärrät kemialliset reaktiot ja fysikaaliset vaikutukset eri prosessivaiheissa. Hallitset kemiallisten, mekaanisten, termisten, ympäristöteknisten ja aineensiirron yksikköprosessien käytön sekä prosessiautomaation. Osaat seurata, säätää ja varmistaa prosessien häiriöttömän toiminnan sekä suorittaa prosessi- ja kenttälaitteiden kunnonvalvontaa, huoltoa ja kunnossapitoa. Lisäksi osaat tehdä laadunvalvontaa sekä huomioida turvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Ymmärrät myös yritystalouden, toimintaympäristön ja asiakkuuksien merkityksen osana prosessiteollisuutta.

Työskentelet prosessiteollisuuden tuotantoprosessien työtehtävissä muun muassa kemian-, kemiantuote-, biotuote-, lääke-, biotuotanto-, elintarvike-, kumi- ja muoviteollisuudessa. Voit työskennellä ammattilaisena myös työnopastajan, pakkaus- ja varastoprosessien, laadunvalvonnan tai tuote- tai tuotannonkehityksen työtehtävissä.

Paperi- ja selluteollisuuden osaamisala

Paperi- ja selluteollisuuden osaamisalan suorittaneena osaat valvoa ja ohjata massan, paperin ja kartongin valmistusprosesseja raaka-aineista lopputuotteeksi sekä ymmärrät kemialliset ja fysikaaliset muutokset eri prosessivaiheissa. Hallitset prosessiautomaation ja osaat seurata, säätää ja varmistaa tuotannon häiriöttömän toiminnan sekä suorittaa prosessi- ja kenttälaitteiden kunnonvalvontaa, huoltoa ja kunnossapitoa. Lisäksi osaat tehdä laadunvalvontaa sekä huomioida turvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Ymmärrät myös yritystalouden, toimintaympäristön ja asiakkuuksien merkityksen osana prosessiteollisuutta.

Työskentelet prosessiteollisuuden tuotantoprosessien työtehtävissä muun muassa metsä-, sellu-, paperi- ja rakennustuoteteollisuudessa sekä vesi- ja voimalaitoksilla. Voit työskennellä ammattilaisena myös työnopastajan, pakkaus- ja varastoprosessien, laadunvalvonnan tai tuote- tai tuotannonkehityksen työtehtävissä.

Millaista opiskelu on?

Opintojen kesto vaihtelee aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa pääsääntöisesti työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisäksi opinnot sisältävät lähipäiviä Salpauksen oppimisympäristöissä.

Tutkinnon voi suorittaa vain oppisopimuskoulutuksena.

Syksyn 2025 koulutuskalenteri

  • Orientaatiopäivä uusille opiskelijoille 25.9.2025 (lähipäivä)
  • Käynnissäpito prosessiteollisuudessa 8.10.2025 ja 3.12.2025 (lähipäivä)
  • Ohjausajat (klo 14.30–16.00) 6.10.2025, 15.10.2025, 11.11.2025 ja 11.12.2025 (Teams)

Tutustu tarkemmin prosessiteollisuuden ammattitutkinnon sisältöihin

Hae opiskelemaan

Valitse alla olevista vaihtoehdoista sinulle sopivin hakukohde. Oppisopimuskoulutukseen voit hakea, jos sinulla on alan työpaikka.

Jatkuva haku Oppisopimus

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, oppisopimus

Sijainti:
Lahti, Vipusenkatu
Hakuaika:
1.1.2025 klo 00:01 31.12.2025 klo 23:59
Pohjakoulutus:
Peruskoulu
Lisätiedot
Opetusaika:
Päiväopetus
Laajuus:
150 osaamispistettä
Opetuskieli:
suomi
Maksullisuus:
maksuton

Kysy lisätietoa:

Kuusikulmainen oranssi logo, jossa teksti Suunta ohjauspiste valkoinen, minimalistinen muotoilu.

Ohjauspiste Suunta

Ohjausta hakemiseen ja koulutuksen valintaan

Henkilö, jolla on lyhyet, vaaleanruskeat hiukset ja parta, katsoo kameraan. Heillä on yllään punainen ja musta ruudullinen paita ja he seisovat tavallista vaaleaa taustaa vasten.

Moilanen Petri

opinto-ohjaaja

Oppisopimukset