Siirry sisältöön
Koulutustyypit:
Henkilöstö- ja täydennyskoulutus
Opiskelumuodot:
Sopimuksen mukaan
Opiskelupaikat:
Lahti, Heinola, Asikkala

Erityisruokavaliot ravintolassa -koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään kasvis-eritysruokavalioihin ammattikeittiöiden näkökulmasta. Aiheina ovat mm. kasvis- ja vegaaniannosten kasvava kysyntä, uudet kasvipohjaiset tuotteet ja niiden käyttömahdollisuudet, erityistuotteet ja haasteet erityisruokavalioiden ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa sekä tuoteturvallisuus.

1 koulutuspäivä
Tiedot ajan tasalle kasvis- ja erityisruokavalioista ja pakkausmerkinnöistä -tietopuolista opiskelua

  • kasvisruokavaliot ja vegaanisuus trendinä
  • yleisimmät eritysruokavaliot, ruoka-allergiat, yliherkkyydet
  • keliakia vai gluteeni-intoleranssi
  • FODMAP-ruokavalio – mikä se on?
  • pakkausmerkinnät
  • oppismistehtävä

2 koulutuspäivä
Opetuskeittiössä, kasvis- ja erityisruokavalioiden valmistaminen käytännössä

  • uusien kasvisruokavaihtoehtojen ideointi ja kehittäminen
  • reseptiikan muuntaminen erityisruokavalioille soveltuvaksi ja kokeilu opetuskeittiössä, maistelu ja lopputulosten arviointi
  • raaka-aineiden korvaaminen ja täydentäminen
  • kehittämisideat ja niiden jakaminen

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen sinulla on ajanmukaiset tiedot erityisruokavalioista ja uusia ideoita erityisruokavaliotuotteiden valmistukseen ja esillelaittoon.

Opiskelu toteutetaan teoriaopintoina ja opetuskeittö/keittiötyöskentelynä. Koulutuksesta sovittaessa voidaan huomioida toiveet siitä, mistä ruokavaliosta kaivataan ensisijaisesti tietoa ja reseptiikkaa. Keittiötyöskentelyssä tarvitset keittiötyöhön soveltuvan vaatetuksen ja keittiötyökengät.

Kysy koulutusta yrityksesi tarpeisiin

Tarvitseeko henkilöstösi uutta osaamista? Kerromme mielellämme lisää henkilöstön koulutuksista ja autamme löytämään teille parhaiten sopivat ratkaisut.

Peruutusehdot ja maksaminen