Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta ammattikeittiössä (kokki) tai asiakaspalvelusta sekä erilaisten ruokien ja juomien myymisestä ja tarjoilusta (tarjoilija).
Millaisia töitä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon jälkeen voi tehdä?
Kokki
Kokkina osaat maukkaan, ravitsevan ja terveellisen ruon erilaiset valmistustavat huomioiden erityisruokavaliot. Kokkina vastaat ruuanvalmistuksen eri tehtävistä.
Alalla työskentely edellyttää myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, joustavuutta, stressinsietokykyä, ongelmanratkaisutaitoja ja hyvää fyysistä terveyttä.
Työpaikkojasi voivat olla esimerkiksi julkisen sektorin toimipaikat, kahvilat, ravintolat, liikenneasemat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä katu- ja pikaruokaravintolat.
Tarjoilija
Tarjoilijana osaat esitellä, myydä ja tarjoilla juomia ja ruokia. Tarjoilijana vastaat asiakkaiden palvelusta ja onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta.
Alalla työskentely edellyttää joustavuutta, omatoimisuutta, myyntihenkisyyttä, palveluasennetta, kielitaitoa, paineensietokykyä, hyvää fyysistä terveyttä ja halua kohdata erilaisia asiakkaita eri vuorovaikutustilanteissa.
Työpaikkojasi voivat olla kahvilat, ravintolat, liikenneasemat, baarit, pubit, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä katu- ja pikaruokaravintolat.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee kahdesta vuodesta kolmeen vuoteen aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.