
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, jos sinulla on alan aikaisempi koulutus tai alan työkokemusta. Ammattitutkinnolla syvennät alan osaamistasi valitsemasi osaamisalan mukaan. Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että sinulla on tutkintoon sopiva työpaikka.
- Tutkintonimikkeet:
- ravintolakokki (at), suurtalouskokki (at)
- Osaamisalat:
- Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
- Koulutustyypit:
- Ammattitutkinnot
- Opiskelumuodot:
- Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Lahti, keskustakampus
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä ruokapalvelujen ammattitutkinnon jälkeen voi tehdä?
Ravintolakokki
Ruokapalveluiden ammattitutkinnon suorittaneena ravintolakokkina osaat toimia à la carte -annosten, tilausruokien sekä lounas- ja päivällistuotteiden valmistuksessa ja esillelaitossa sekä kehittää työpaikkasi toimintoja. Osaat valmistaa ruokaa erityyppisille asiakasryhmille sekä suunnitella visuaalisesti houkuttelevia ja ravitsemuksellisesti tasapainoisia annoksia, huomioiden myös erityisruokavaliot ja ravitsemussuositukset. Osaan organisoida ammattikeittiön työtehtäviä ja toimia tehokkaasti kiireisissä ympäristöissä. Voit työskennellä ravintoloissa, suurkeittiöissä, catering-palveluissa tai muissa ammattikeittiöissä.
Suurtalouskokki
Ruokapalveluiden ammattitutkinnon suorittaneena suurtalouskokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita suurille asiakasmäärille suurtaloudessa. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalvelussa. Osaat käyttää ja ylläpitää suurtalouskeittiön erikoislaitteita sekä suunnitella keittiötoimintoja sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi. Osaat laatia ruokalistoja ja vastata asiakkaiden erityistarpeisiin yhteistyössä muun henkilöstön kanssa. Voit työskennellä suurkeittiöissä, kuten ruokapalvelukeskuksissa, sairaaloiden keittiöissä, koulujen ruokaloissa tai muissa laitoksissa, joissa vaaditaan suurten asiakasmäärien ruokahuollon suunnittelua ja toteutusta.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa pääsääntöisesti työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisäksi opinnot sisältävät lähipäiviä Salpauksen oppimisympäristöissä.
Tutkinnon voi suorittaa vain oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin ruokapalvelujen ammattitutkinnon sisältöihin
Kysy lisätietoa:


Oppisopimukset
