
Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, tutkinnon osat 60 osp
Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala soveltuu sinulle, joka haluat toimia ohjaajana tai mielenterveys- ja päihdetyöntekijänä. Voit hakea osaamisalaopintoihin valmiina lähihoitajana täydentämään ammattiosaamistasi tai kun olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan pakolliset tutkinnon osat.
- Tutkintonimikkeet:
- lähihoitaja
- Koulutustyypit:
- Tutkinnon osat
- Opiskelumuodot:
- Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Lahti, keskustakampus
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan jälkeen voi tehdä?
Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan suorittaneena voit työskennellä ohjaajana, mielenterveys- ja päihdetyöntekijänä, tukihenkilönä tai kriisityöntekijänä.
Työssäsi osaat arvioida asiakkaan toimintakykyä, mielenterveyttä ja päihteiden käyttöä, osallistut asiakassuunnitelmien laadintaan ja toteutat ennaltaehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä. Osaat myös tukea asiakkaiden sosiaalisia taitoja, elämänhallintaa ja arjen toimintaa. Käytät työssäsi terapeuttisia ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ryhmähoitoa ja kriisityötä.
Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan jälkeen voit työskennellä mielenterveys- ja päihdepalveluissa, asumisyksiköissä, kriisikeskuksissa tai sairaaloissa.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee kuudesta kuukaudesta vuoteen aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalassa suoritat yhden ammatillisten opintojen pakollisen tutkinnon osan. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan sisältöihin
Terveydelliset vaatimukset (SORA-lainsäädäntö)
Tutkinnossa on terveydellisiä edellytyksiä (Valtionneuvoston asetus 673/2017, 20§).
Kysy lisätietoa:



Oppisopimukset
