Suunhoidon osaamisala
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, tutkinnon osat 75 osp
Suun hoidon osaamisala soveltuu sinulle, joka haluat työskennellä suun terveyden edistämisen ja hoidon parissa. Voit hakeutua osaamisalaopintoihin valmiina lähihoitajana täydentämään ammattiosaamistasi tai kun olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan pakolliset tutkinnon osat.
- Tutkintonimikkeet:
- lähihoitaja
- Koulutustyypit:
- Tutkinnon osat
- Opiskelumuodot:
- Monimuoto, Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Lahti, keskustakampus
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä suunhoidon osaamisalan jälkeen voi tehdä?
Suunhoidon osaamisalan suorittaneena voit toimia suuhygienistin avustajana, kirurgiassa, erikoishammaslääkärin tukena oikomishoidossa tai protetiikassa sekä edistää suun terveyttä kouluissa, päiväkodeissa tai hoivayksiköissä.
Työssäsi osaat avustaa hammaslääkäriä, valmistaa ja huoltaa työvälineitä sekä neuvoa asiakkaita suun terveydestä ja omahoidosta. Tehtäviisi voi kuulua myös ajanvarausten ja asiakaspalvelun hoitamista.
Suunhoidon osaamisalan jälkeen voit työskennellä suun terveydenhuollon tehtävissä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Voit toimia suuhygienistin avustajana, erikoishammaslääkärin tukena oikomishoidossa, kirurgiassa tai protetiikassa sekä edistää suun terveyttä kouluissa, päiväkodeissa tai hoivayksiköissä.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto vaihtelee kuudesta kuukaudesta vuoteen aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Suunhoidon osaamisalaopinnoissa suoritat kaksi ammatillisten opintojen pakollista tutkinnon osaa. Opiskelet alaa Salpauksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla käytännön työtehtävissä.
Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin suunhoidon osaamisalan sisältöihin
Terveydelliset vaatimukset (SORA-lainsäädäntö)
Tutkinnossa on terveydellisiä edellytyksiä (Valtionneuvoston asetus 673/2017, 20§).
Kysy lisätietoa:



Oppisopimukset
