
Turvallisuusalan ammattitutkinto
Turvallisuusalan ammattitutkinto sopii sinulle, jos sinulla on alan aikaisempi koulutus tai alan työkokemusta. Ammattitutkinnolla syvennät osaamistasi valitsemiesi tutkinnon osien mukaan.
- Koulutustyypit:
- Ammattitutkinnot
- Opiskelumuodot:
- Monimuoto, Oppisopimus
- Opiskelupaikat:
- Heinola
Aiheita tällä sivulla
Millaisia töitä turvallisuusalan ammattitutkinnon jälkeen voi tehdä?
Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaneena tunnet alan työtehtävät, palvelut sekä niitä koskevat oikeudet ja velvollisuudet. Hallitset turvallisuusalan keskeisen lainsäädännön, viranomaisyhteistyön ja yritysturvallisuuden periaatteet. Osaat arvioida riskejä, toimia poikkeamatilanteissa ja huomioida toimintaympäristön erityispiirteet.
Hallitset asiakaspalvelun ja konfliktitilanteiden hallinnan sekä hyödynnät sanallista ja sanaton viestintää työssäsi. Tunnet rakenteellisen turvallisuuden, teknisen valvonnan ja henkilövalvonnan perusteet sekä osaat laatia työssä tarvittavia asiakirjoja ja raportteja.
Osaat pelastustoiminnan ja varautumisen perusteet sekä toimia oikein paloturvallisuuden, vaarallisten aineiden käsittelyn ja ensiavun tilanteissa.
Voit työskennellä turvallisuusalan eri tehtävissä, kuten vartijana, järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, turvatarkastajana, arvokuljettajana, henkivartijana, vartijapalomiehenä tai esimiestehtävissä. Lisäksi voit toimia elinkeinonharjoittajana tai turvallisuusalan yrityksissä.
Millaista opiskelu on?
Opintojen kesto on noin vuosi aiemman osaamisesi mukaan. Opintojen alussa suunnittelet tarkemmin opintojesi keston ja etenemisen yhdessä vastuuohjaajasi kanssa. Opiskelet alaa pääsääntöisesti työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisäksi opinnot sisältävät lähipäiviä Salpauksen oppimisympäristöissä.
Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Tutustu tarkemmin turvallisuusalan ammattitutkinnon sisältöihin
Terveydelliset vaatimukset (SORA-lainsäädäntö)
Tutkinnossa on terveydellisiä edellytyksiä (Valtionneuvoston asetus 673/2017, 20§). Lue lisää terveydelliset edellytykset sivulta.
Kysy lisätietoa:


Oppisopimukset
