Elintarvikkeiden valmistaja
Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologian osaamisala
Kiinnostaako sinua erilaisten elintarvikkeiden valmistaminen käsityönä tai teollisessa mittakaavassa? Oletko kiinnostunut tekniikasta ja koneiden hallinnasta?
Opiskele elintarvikkeiden valmistajaksi Salpauksessa.
Elintarviketeknologian osaamisalassa yhdistyvät perinteinen käsityöammatti ja nykyaikainen teknologia. Alan kasvuvauhti on kovaa, joten osaavia tekijöitä kaivataan jatkuvasti.
Tutkinnon sisältö
Opintojen aikana pääset perehtymään erilaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin sekä niiden valmistamiseen. Opit myös valmistusta prosessituotannossa sekä hallitsemaan työssä käytettäviä koneita ja laitteita.
Tutuiksi tulevat erityisesti itseäsi kiinnostavien elintarvikkeiden valmistus, sillä opiskelu painottuu työelämän aitoihin oppimisympäristöihin.
Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista.
- Kaikki opiskelevat elintarviketuotannossa toimimista ja elintarvikealan prosessien ohjausta ja käynnissäpitoa
- Valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi kalatuotteiden valmistus, kasvis-, marja- ja hedelmätuotteiden valmistus, tuotekohtainen elintarvikkeiden valmistus sekä valmisruokatuotteiden valmistus
Ammatit tai työtehtävät
Elintarvikkeiden valmistaja työskentelee elintarvikkeiden tuotantoprosessissa.
Salpauksessa voit valita opiskelupolkusi kiinnostuksesi mukaan, ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:
- juomien valmistaja
- herkkukeittiön työntekijä
- myllytyöntekijä
- suklaatuotteiden valmistaja
- jäätelötuotteiden valmistaja
Tehtäviin kuuluu mm. raaka-aineiden käsittelyä, tuotteiden valmistusta, pakkausta sekä puhtaanapitoa ja laaduntarkkailua. Työhön voi kuulua myös elintarvikevaraston tai -myymälän työtehtäviä.
Katso oheiselta YouTube-videolta lisää eri työtehtävävaihtoehdoista.
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Koulutusala
Tekniikan alat
Opiskelumuoto
Päiväopiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus