Erityisruokavaliot ravintolassa
Erityisruokavaliot ja niiden tuomat haasteet ravintolassa
Aiheuttavatko kasvisruokatrendit tai erityisruokavaliot haasteita ruokalistalla ja annoksissa? Löytyvätkö korvaavat tuotteet tilalle vaivattomasti? Miten valmistaa erityisruokavalioaterioita turvallisesti? Minkälaisia erityisraaka-aineita tai uusia tuotteita on markkinoilla? Miten tulkita pakkausmerkintöjä?
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa perehdytään kasvis-eritysruokavalioihin ammattikeittiöiden näkökulmasta. Aiheina ovat mm. kasvis- ja vegaaniannosten kasvava kysyntä, uudet kasvipohjaiset tuotteet ja niiden käyttömahdollisuudet, erityistuotteet ja haasteet erityisruokavalioiden ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa sekä tuoteturvallisuus.
- koulutuspäivä, tiedot ajan tasalle kasvis- ja erityisruokavalioista ja pakkausmerkinnöistä – tietopuolista opiskelua
- kasvisruokavaliot ja vegaanisuus trendinä
- yleisimmät eritysruokavaliot, ruoka-allergiat, yliherkkyydet
- keliakia vai gluteeni-intoleranssi
- FODMAP-ruokavalio – mikä se on?
- pakkausmerkinnät
- oppismistehtävä
2. koulutuspäivä opetuskeittiössä, kasvis- ja erityisruokavalioiden valmistaminen käytännössä
- uusien kasvisruokavaihtoehtojen ideointi ja kehittäminen
- reseptiikan muuntaminen erityisruokavalioille soveltuvaksi ja kokeilu opetuskeittiössä, maistelu ja lopputulosten arviointi
- raaka-aineiden korvaaminen ja täydentäminen
- kehittämisideat ja niiden jakaminen
Koulutustyyppi
Henkilöstö- ja täydennyskoulutus
Koulutusala
Ravintola- ja catering-ala
Opiskelupaikka
Lahti, Heinola, Asikkala
Opiskelumuoto
Sopimuksen mukaan
Muuta tärkeää
Opiskelu toteutetaan teoriaopintoina ja opetuskeittö/keittiötyöskentelynä. Koulutuksesta sovittaessa voidaan huomioida toiveet siitä, mistä ruokavaliosta kaivataan ensisijaisesti tietoa ja reseptiikkaa. Keittiötyöskentelyssä tarvitset keittiötyöhön soveltuvan vaatetuksen ja keittiötyökengät.
Koulutuksen jälkeen
Koulutuksen jälkeen sinulla on ajanmukaiset tiedot erityisruokavalioista ja uusia ideoita erityisruokavaliotuotteiden valmistukseen ja esillelaittoon.
Erityisruokavaliot ravintolassa
Aika
Sopimuksen mukaan.
Paikka
Lahti, Heinola, Asikkala
Osoite
Ståhlberginkatu 6 tai työpaikkasi toimitilat
Hinta
Erillisen tarjouksen mukaan.