Kondiittorikisälli, leipomoalan ammattitutkinto
Vain oppisopimuksella
Uudista, täydennä ja syvennä ammatillista osaamistasi konditoria-alalla. Opiskele Salpauksessa leipomoalan ammattitutkinto joustavasti työn ohessa, ja vahvista osaamistasi.
Salpauksessa pääset mukaan alan viimeisimpiin trendeihin ja suuntauksiin. Olemme aktiivisesti mukana alan kotimaisessa sekä kansainvälisessä kilpailutoiminnassa, ja sen kautta myös opiskelijamme saavat eturivin paikan alan kehityksen seuraamiseen. Hyödynnämme laajaa kotimaista sekä kansainvälistä verkostoamme myös koulutuspäivien suunnittelussa ja toteutuksessa. Kondiittorikisällin opinnoissa perehdyt laajasti erilaisten konditoriatuotteiden valmistukseen sekä alan syvempään teoriaosaamiseen kehittäen erityisesti käsityömenetelmien hallintaa.
Tutkinnon sisältö
Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.
Tutkinnot pakolliset osat, 90 osp
- Elintarviketurvallisuuden hallinta
- Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen
- Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen
Tutkinnon valinnaiset osat, valitaan 60 osp
- Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen
- Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen
- Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta
- Leipomoalan taitotyö
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Koulutusala
Tekniikan alat
Opiskelumuoto
Päiväopiskelu, monimuoto-opiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus
Edellytykset opiskelulle
Hakijalla tulee olla leipomoalan peruskoulutusta ja työkokemuksen kautta hankittua ammattitaitoa sekä työpaikka, jossa hän voi suorittaa tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä.