Leipuri-kondiittori
Elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan osaamisala
Harrastatko leipomista tai haluatko oppia kokonaan uusia kädentaitoja? Voit tehdä harrastuksesta ammatin ja opiskella leipuri-kondiittoriksi Salpauksessa.
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, pääset perehtymään mm. erilaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin sekä niiden valmistamiseen. Perehdyt opintojen aikana perinteiseen käsillä leipomiseen sekä teolliseen leivontaan, jossa tekniikka ja koneet tulevat tutuiksi. Opit myös tuntemaan automaatioprosessia sekä hallitsemaan työssä käytettäviä laitteita.
Tutkinnon sisältö
Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista.
Kaikki opiskelevat elintarviketuotannossa toimimista, leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpitoa sekä ruoka- ja kahvileipätuotteiden että konditoriotuotteiden valmistusta. Valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi leipomoeinesten ja leipomoalan erikoistuotteiden valmistus, elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä ja leipomotuotteiden pakkaustoiminnot.
Ammatit tai työtehtävät
Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä ja kahvila-konditorioissa valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Koulutusala
Tekniikan alat
Opiskelumuoto
Päiväopiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus