
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osa, 15 osp
Tule mukaan inspiroivalle luonnontuotekurssille ja opi tunnistamaan, keräämään ja hyödyntämään luonnon omia superruokia. Keittiöpäivien päätteeksi nautimme aterian, jonka olemme valmistaneet luonnontuotteista.
Koulutus on tarkoitettu ravitsemisalan ammattilaisille ja kaikille luonnon kasvien hyödyntämisestä kiinnostuneille alan harrastajille.
Koulutuksen sisältö
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina ja osaaminen osoitetaan näyttönä.
- Keväisten luonnon villivihannesten ja syksyisten sienien tunnistaminen
- Luonnonkasvien käyttö ruokien ja juomien raaka-aineena
- Ruoka- ja juomatuotteiden ideointi ja valmistus
- Ruoka- ja juomatuotteiden tarjollepano ja esittely
Koulutuspäivät:
- Villivihannesten esittelyä ja käyttövinkkejä (Teams) 6.5.2025 klo 16.30–20.00
- Villivihannesruokien ja -juomien valmistusta opetuskeittiössä 20.5.2025 klo 15.30–20.30 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
- Villiyrttiretki luontoon 22.5.2025 klo 16.30–20.00
- Ruokien valmistus jatkuu opetuskeittiössä 24.5.2025 klo 10.00–16.00 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
- Sienikurssi, maastoretki ja ruoanvalmistusta opetuskeittiössä 6.9.2025 klo 9.00-16.00 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon osan sisältöön ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Tutkinnon osat
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus