
Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osa, 15 osp
Tule mukaan inspiroivalle luonnontuotekurssille ja opi tunnistamaan, keräämään ja hyödyntämään luonnon omia superruokia.
Tutkinnon osan suorittamisella laajennat osaamistasi ja ammattitaitoasi luonnosta saatavien raaka-aineiden hyödyntämiseen ruoanvalmistuksessa. Voit hyödyntää osaamistasi lisäämällä luonnontuotteiden käyttöä ruokalistasuunnittelussa, jolloin ateriakokonaisuudet monipuolistuvat ravintorikkaita ja maukkaita luonnontuotteita käyttämällä. Ekologisuus, lähiruoka-ajattelu ja uudenlaiset maut korostuvat ruoanvalmistuksessa ja asiakkaat saavat lisäarvoa aterioista, joiden raaka-aineet tulevat luonnon makumaailmasta.
Koulutuksen sisältö
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina ja osaaminen osoitetaan näyttönä.
- Keväisten luonnon villivihannesten ja syksyisten sienien tunnistaminen
- Luonnonkasvien käyttö ruokien ja juomien raaka-aineena
- Ruoka- ja juomatuotteiden ideointi ja valmistus
- Ruoka- ja juomatuotteiden tarjollepano ja esittely
Koulutuspäivät:
- Villivihannesten esittelyä ja käyttövinkkejä (Teams) 6.5.2025 klo 16.30–20.00
- Villivihannesruokien ja -juomien valmistusta opetuskeittiössä 20.5.2025 klo 15.30–20.30 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
- Villiyrttiretki luontoon 22.5.2025 klo 16.30–20.00
- Ruokien valmistus jatkuu opetuskeittiössä 24.5.2025 klo 10.00–16.00 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
- Sienikurssi, maastoretki ja ruoanvalmistusta opetuskeittiössä 6.9.2025 klo 9.00-16.00 (Koulutuskeskus Salpaus, Svinhufvudinkatu 6 E)
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon osan sisältöön ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Tutkinnon osat
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu ravitsemisalan ammattilaisille. Tutkinnon osan suorittaminen vahvistaa osaamistasi toimia luonnon raaka-aineita käyttävän keittiön kokkina, keittiömestarina tai luonnossa työskentelevänä eräkokkina. Koulutus soveltuu myös matkailualan yrittäjille ja luonto-oppaille.