Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Ravintolakokki, suurtalouskokki
Vain oppisopimuksella
Oletko jo työskennellyt keittiöalalla ja haluat edetä ammattilaiseksi? Vahvista ammattitaitoasi ja opiskele ruokapalvelujen ammattitutkinto Salpauksessa. Hakijalla tulee olla alan perustutkinto suoritettuna ja työkokemusta tai pidempiaikainen työkokemus keittiötyöskentelystä. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä joustavasti ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä.
Ravintolakokkina osaat toimia à la carte -annosten, tilausruokien sekä lounas- ja päivällistuotteiden valmistuksessa ja esillelaitossa sekä kehittää työpaikkasi toimintoja.
Suurtalouskokkina osaat valmistaa ammattimaisesti ja turvallisesti lounas- ja päivällistuotteita suurille asiakasmäärille suurtaloudessa. Hallitset myös erityisruokavaliot ja osaat toimia tarvittaessa tilauspalvelussa.
Tutkinnon sisältö
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.
Ravintolaruoanvalmistuksen (ravintolakokki) osaamisalan pakollinen osa, 60 osp
- Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä
Suurtalousruoanvalmistuksen (suurtalouskokki) osaamisalan pakollinen osa, 60 osp
- Ruoanvalmistus suurtaloudessa
Tutkinnon valinnaiset osat, 90 osp
- Erityisruokavalioaterioiden valmistus
- Kasvisruokien valmistaminen
- Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen
- Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
- Ruoanvalmistus tilauspalvelussa
- Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa
Ammatillinen tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10 – 30 osp
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Oppisopimus
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus
Edellytykset opiskelulle
Hakijalla tulee olla ravitsemisalan peruskoulutus tai työkokemuksen kautta hankittua perusammattitaitoa.