Tarjoilija
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala
Palatko halusta palvella asiakkaita? Oletko kiinnostunut ruoan ja viinin yhdistämisestä, vai työskenteletkö mielummin baarimikkona? Tarjoilijan opinnoissa pääset kerryttämään ammattitaitoa käytännönläheisten tehtävien kautta.
Tutkinnon sisältö
Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista. Kaikki opiskelevat ravitsemispalveluissa toimimista, ravintolan asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua. Valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi À la carte -tarjoilu, kahvilapalvelut, tilaus- ja juhlatarjoilu sekä ruoka- tai juomatuotteiden tuotteistaminen.
Ammatit tai työtehtävät
Tarjoilija voi työskennellä hyvin eri tyyppisissä työpaikoissa: ravintolat, kahvilat, liikennemyymälät, henkilöstöravintolat, pikaruokaravintolat sekä juhlapalvelu- tai matkailuyritykset.
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Päiväopiskelu, iltaopiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus