Turvallisuusvalvoja
Turvallisuusalan perustutkinto
Turvallisuusala on yksi nopeimmin kasvavista toimialoista ja ammattilaisia tarvitaan yhä enemmän. Turvallisuusalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen ammattitaito toimia turvallisuusalalla. Hänellä on opiskeluvalintojensa mukaan syvempää osaamista vartioinnista, järjestyksenvalvonnasta, toimimisestä häiriö- ja onnettomuustilanteissa tai turvatekniikasta ja turvateknisten laitteiden käyttämisestä. Tutkinnon suorittanut ottaa työssään huomioon työhönsä vaikuttavan lainsäädännön ja tuntee turvallisuusalan viranomaisorganisaatiot sekä osaa toimia luontevasti monikulttuurisessa ympäristössä. Hän hallitsee työyhteisön jäsenelle kuuluvat velvoitteet ja työelämän pelisäännöt sekä vartijalle ja/tai järjestyksenvalvojalle kuuluvan voimankäytön.
Tutkinnon sisältö
Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista. Pakollisissa tutkinnon osissa kaikki opiskelevat turvallisuusvalvojan palvelutehtävissä toimimista sekä riskienhallinnan ja turvallisuusdokumenttien laatimista. Valinnaisissa opinnoissa pääpaino on vartiointi-, turvallisuusteknisissä sekä häiriö- ja onnettomuustilanteissa toimimisessa. Lisäksi valinnaisia opintoja ovat esimerkiksi ympäristöturvallisuus, kiinteistötekniikka ja uhkatilanteiden hallinta.
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Ammatit tai työtehtävät
Turvallisuusalan perustutkinnon suorittanut voi toimia turvallisuusalan perustehtävissä, kuten vartijana, järjestyksenvalvojana, turvasuojaajana tai muissa turvallisuusalan tehtävissä. Turvallisuusalan perustutkinto antaa hyvän pohjan jatkohakeutua julkisen puolen viranomaistehtävien jatkokoulutukseen, kuten poliisi, rajavartiosto, tulli, palo- ja pelastus sekä vankeinhoito.
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Päiväopiskelu
Opiskelupaikka
Heinola, Heinolan kampus
Terveydelliset edellytykset
Tutkinnon suorittamiseen liittyy terveydentilaa koskevia vaatimuksia tai suosituksia. Lue lisää terveydellisistä edellytyksistä.