
Välinehuolto eläintenhoidossa
Alakohtainen välinehuolto 15 osp
Eläinpotilaat ovat oikeutettuja hyvään ja laadukkaaseen hoitoon oikein huolletuilla välineillä ja instrumenteilla. Välinehuoltotyössä korostuu infektioiden torjunta, aseptinen toiminta ja hyvien hygieniakäytäntöjen noudattaminen välinehuoltoprosessin mukaisesti oikein valituilla työmenetelmillä. Lisäksi välinehuoltotoiminnassa noudatetaan säädöksiä, suosituksia ja ohjeita.
Tästä koulutuskokonaisuudesta saat työkaluja toteuttaa laadukasta välinehuoltoa eläintenhoidon välinehuollon työtehtävissä.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa suoritat valinnaisen tutkinnon osan (alakohtainen välinehuolto, 15 osp) välinehuoltoalan perustutkinnosta sujuvasti työn ohella oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Lähipäivillä hyödynnetään oppilaitoksen monipuolista ja aitoa välinehuollon oppimisympäristöä ja digitaalista toiminnanohjausjärjestelmää. Lähipäivien välissä opiskelet verkossa ja teet tehtäviä omalta paikkakunnaltasi käsin. Osaaminen osoitetaan joko omalla työpaikallasi tai oppilaitoksen aidossa välinehuollon oppimisympäristössä.
Hinta
Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle sekä organisaatiolle.
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon osan sisältöön ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Alakohtainen välinehuolto, 15 osp
Salpauksen toteutussuunnitelma
Terveydelliset edellytykset
Suosittelemme vahvasti opintoihin valituksi tulevilta opiskelijoilta tartuntatautilain (1227/2016) 48 § mukaista rokotus suojaa ja ajantasaisen rokotussuojan ylläpitämistä myös opintojen aikana.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos – Opiskelijoiden rokotukset
Laki 1227/2016. Asetukset 146 /2017 ja 149/2017
Koulutustyyppi
Tutkinnon osat
Koulutusala
Terveys- ja hyvinvointialat
Opiskelumuoto
monimuoto-opiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus
Kenelle?
Koulutuskokonaisuus on suunnattu eläintenhoidon välinehuollossa työskenteleville.