Siirry sisältöön

Salpauksen ensimmäiset ohjelmistokehittäjät valmistuivat – Juuso löysi työpaikan jo opintojen aikana

Lahtelainen Juuso Oijala, 19, valmistui ohjelmistokehittäjäksi ensimmäisten joukossa Salpauksesta.

Nuori mies mustassa hupparissa istuu puisen pöydän edessä, jossa on kaksi näyttöä, joissa näkyy koodia. Ohjelmistokehittäjän takana työpöydällä on myös tietokone, kuulokkeet ja ylioppilaslakki.
Juuso Oijala opiskeli Salpauksessa ohjelmistokehittäjäksi ja ylioppilaaksi. Kuva: Juuso Oijala.

Oijala aloitti peruskoulun jälkeen ensin hyvinvointiteknologia-asentajan opinnot, joiden aikana hän huomasi pitävänsä ohjelmoinnista. Kun Oijala kuuli ohjelmistokehittäjän koulutuksen alkamisesta Salpauksessa, hän vaihtoi siihen ja valmistui ohjelmistokehittäjäksi tänä keväänä.

Ohjelmistokehittäjän työpaikka löytyi jo opintojen aikana

Oijala opiskeli alle kolmessa vuodessa ohjelmistokehittäjäksi ja kirjoitti samalla ylioppilaaksi. Työpaikka löytyi viimeisen opiskeluvuoden aikana lahtelaisesta digitaalisia oppimateriaaleja tuottavasta Iioppi Oy:stä. Työ ohjelmistokehittäjänä on vastannut Oijalan odotuksia ja hän on viihtynyt työssään.

– Digitaalisten oppimateriaalien kehittäminen on omanlaisensa kokonaisuus. Käytännössä koodaan ja työhöni kuuluu paljon myös kuvanmuokkausohjelmien käyttämistä. Iioppi on rento ja kiva työpaikka, meillä on tosi hyvä porukka ja työilmapiiri. Tällä hetkellä haluaisin jatkaa tässä työssä lähivuodet, jos se vaan on mahdollista, hän sanoo.

Kaksoistutkinto antaa hyvän pohjan korkeakouluun

Oijala opiskeli kaksoistutkinnon eli samanaikaisesti ammattiin ja ylioppilaaksi. Kaksoistutkinto tuntui hänestä hyvältä vaihtoehdolta, jos jatko-opinnot korkeakoulussa kiinnostaisivat myöhemmin.

– En ollut ihan varma, haluanko jatkaa korkeakouluun, joten valitsin kaksoistutkinnon. Ylioppilastutkinto on hyvä pohja korkeakouluihin ja onhan se myös yleissivistävää koulutusta.

Kaksoistutkinnon opiskeleminen oli Oijalasta joustavaa, ja opinnot pystyi sovittamaan hyvin yhteen.

–  Kaksoistutkinnon opiskelu meni ihan sujuvasti. Opettajat molemmilla puolilla olivat rentoja ja aikatauluissa pystyi tarvittaessa joustamaan, jos esimerkiksi opintoja meni päällekkäin.

Käytäntö ja teoria kohtaavat ohjelmistokehittäjän koulutuksessa

Ohjelmistokehittäjän opintoihin kuuluu teoriaa ja käytännön projekteja, joissa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä käytännössä ja tutustumaan erilaisiin ympäristöihin sekä teknologioihin.

– Teimme opintojen aikana paljon projekteja, niin omia kuin yritysten toimeksiannosta. Kaikkea, mitä opiskelimme, pääsi tekemään myös käytössä, Oijala kertoo.

Salpauksen tieto- ja viestintätekniikan koulutuksissa tehdään paljon yhteistyötä yritysten ja Lahden korkeakoulujen kanssa.

– Meillä tehdään oikeita projekteja yrityksille. Opiskelijat saavat juuri sitä tietotaitoa, jota työelämässä tarvitaan tällä hetkellä. Kun esimerkiksi tulee uusia teknologioita, testaamme ja käytämme niitä heti, kertoo tieto- ja viestintätekniikan lehtori Mira Vorne.

Salpauksen opiskelijoita on myös osallistunut LAB-ammattikorkeakoulun tapahtumiin ja kursseihin. Salpauksen eri alojen opiskelijoilla on mahdollisuus hakea vuosittain Motari-opintoihin, eli suorittaa muutamia oman alan kursseja ammattikorkeakoulussa ammatillisten opintojen ohella.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (entinen datanomin tutkinto)

Salpauksessa on monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikan koulutuksia. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (aiemmin datanomi) antaa hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin. Voit opiskella Salpauksessa ohjelmistokehittäjäksi, IT-tukihenkilöksi, hyvinvointiteknologian asentajaksi, tietoverkkoasentajaksi tai elektroniikka-asentajaksi.

Lisää aiheesta

Kysy lisää