Siirry sisältöön

Sanna suoritti ravintola- ja catering-alan perustutkinnon joustavasti omaan tahtiin työn ohessa

Yhä useampi opiskelija arvostaa sitä, että opinnot voi suorittaa etä- ja verkkototeutuksena tai oppisopimuksena töiden ohella.

Kaksi mustiin työasuihin ja hattuihin pukeutunutta keittiön työntekijää valmistelee vuokiin pilkottuja vihanneksia, mukaan lukien porkkanat, perunat ja sipulit, valoisassa ja modernissa keittiössä. He käyttävät sinisiä käsineitä ja näyttävät keskittyneen tehtäväänsä.

Myös Salpauksessa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut Sanna Rinne opiskeli omaehtoisesti etänä työskennellen samanaikaisesti Orimattilan kaupungin ateria- ja puhtauspalveluilla.

Taloudellinen tilanteeni ei valitettavasti olisi antanut myöten pelkästään opiskella, joten tämä toteutus sopi minulle todella hyvin, sillä työsuhteeni ei katkennut missään kohtaan opintojeni aikana

Tutkintojen yhdistäminen mahdollistaa vahvemman ammattiosaamisen

Opiskellessaan ravintola- ja catering-alaa, Rinne innostui lisäämään opintoihinsa tutkinnon osan myös puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta vahvistaakseen omaa osaamistaan työpaikalla. Sen hän suoritti oppisopimuksella.

– Työnantajani järjesti Salpauksen kanssa oppisopimuskoulutuksena ylläpitosiivouspalvelut
-tutkinnon osan. Työpaikallani on erilaisia työkohteita, missä tarvitaan osaamista myös siivouksesta ja minulla ei ollut aiemmin juurikaan kokemusta ammattisiivouksen puolelta.

Verkko-opintojen ansiosta Rinne pystyi suorittamaan tutkinnon osia itsenäisesti omaan tahtiin ja sai silti tarvittaessa neuvoa ja tukea ohjaavalta opettajalta. Oppisopimuksen aikana myös työnantajan tuki on tärkeässä osassa opintojen onnistumisessa.

Työnantajani tuli paljon vastaan opinnoissani ja pääsin työskentelemään erilaisissa kohteissa aina sen mukaan, mitä näyttöä suoritin.

Työntekijöiden opinnot tuottavat hyötyä koko työyhteisölle

Orimattilan kaupungin ateria- ja puhtauspalveluilla ravitsemispäällikkönä työskentelevä Anne Kuva kertoo, että yhteistyö Salpauksen kanssa on jatkunut jo vuosia. Hänen mukaansa työntekijöiden opinnot hyödyttävät myös työyhteisöä, sillä tutkinnon suorittaminen voi mahdollistaa opiskelijalle vakituisen työpaikan työyhteisössä.

– Meillä on tälläkin hetkellä työssäoppija Salpauksesta ja he ovat tervetulleita myös jatkossa!

Ravintola-alalla on hyvä työllisyystilanne

Rinne ja Kuva kokevat ravintola-alan työllisyystilanteen hyvänä. Kuva uskoo, että vakituisia työpaikkoja tulee tulevaisuudessa tarjolle suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle. Hän kertoo, että heillä on tälläkin hetkellä muutamia lyhytaikaisia sijaisuuksia tarjolla ateria- ja puhtauspalveluiden puolella.

Lisää aiheesta

Kysy meiltä lisää