Siirry sisältöön

Sensonin henkilöstö opiskelee prosessiteollisuuden ammattitutkintoa

Henkilöstön osaamisen kehittäminen kuuluu tärkeänä osana lahtelaisen Polttimo-konsernin ja sen tytäryhtiöiden toimintaan ja strategiaan.

Yhdistelmäkuva, jossa on neljä kuusikulmaista osaa: mies neonvihreässä takissa seisoo taulun ääressä, nainen pitelee mehua ja leivonnaisia, lähikuva hunajasta, jota kaadetaan, ja puulaudalle pinottu kolme leipää. Tausta beige ja oranssi.

– Näemme osaavan ja ammattitaitoisen tiimin yhtenä tärkeimpänä menestyksemme kulmakivistä. Siksi haluamme tarjota henkilöstöllemme mahdollisuuksia päivittää osaamistaan ja kehittyä ammatillisesti, kertoo Polttimo-konsernin Suomen yhtiöiden henkilöstöpäällikkö Liisa Sipilä.

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto vie osaamisen uudelle tasolle

Viljapohjaisia raaka-aineita elintarviketeollisuuteen valmistavassa Sensonn Oy:ssä suurin osa tuotannon henkilöstöstä aloittaa prosessiteollisuuden ammattitutkintoon tähtäävät opinnot.

Sipilä pitää tärkeänä, että henkilöstöllä on mahdollisuus päivittää osaamistaan tutkinnon myötä uudelle tasolle. Prosessiteollisuuden ammattitutkinto opiskellaan oppisopimuksella oman työn ohessa.

– Henkilöstöllämme voi olla tutkinto joltain muulta alalta kuin prosessi- ja elintarviketeollisuudesta, tai edellisistä opinnoista on jo aikaa.

Oppisopimus on hyvä opiskelumuoto, kun opiskeltavia asioita voi peilata konkreettisesti omaan työhön ja työympäristöön.

Opinnot sopivat elintarviketeollisuuteen

Sensonin henkilöstölle prosessiteollisuuden ammattitutkintoon sisällytetään mm. elintarviketeollisuuteen ja -turvallisuuteen liittyviä aiheita.

– Turvallisuus, laatu, standardit, hygienia ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä aiheita. Toki myös kunnossapitoon ja prosessinhoitoon liittyvät asiat kuuluvat meillä ydinosaamiseen, Sipilä kertoo.

Tuotantopäällikkö Heikki Hartikka on ilahtunut siitä, miten innokkaasti sensonlaiset ovat tarttuneet opiskelumahdollisuuteen.

Saamme tästä juuri elintarviketeollisuudessa tarvittavaa osaamista. Koulutus auttaa ymmärtämään entistä paremmin elintarviketeollisuuden prosesseja, joissa turvallisuus ja laatu ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Sipilä ja Hartikka toivovat mukaan samaan ryhmään opiskelijoita myös muista yrityksistä, jotta opiskelupäivien aikana syntyisi antoisaa keskustelua.

– Koemme avoimen ryhmän tärkeänä. Se mahdollistaa monipuolisen keskustelun ja sen, että tietoa ja kokemuksia voidaan jakaa puolin ja toisin, Sipilä sanoo.

Polttimo-konsernilla on kokemusta yhteistyöstä Salpauksen kanssa

Polttimo-konserniin kuuluva Viking Malt on myös kouluttanut henkilöstöään uuteen mallastamoon Salpauksen kanssa.  Aiempi kokemus yhteistyöstä Salpauksen kanssa helpotti kouluttajan valintaa.

– Meillä on Salpauksesta erittäin hyviä kokemuksia aiemmista henkilöstön koulutuksista, joten Salpaus oli helppo valita tälläkin kertaa, Sipilä kertoo.

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto vastaa kasvavan ja kehittyvän prosessiteollisuuden tarpeisiin

Salpaus on vastannut alueen yritysten tarpeisiin hankkimalla luvan järjestää prosessiteollisuuden ammattitutkintokoulutusta.

– Prosessiteollisuus kasvaa ja alalla tarvitaan yhä erikoistuvampaa osaamista. Prosessiteollisuuden ammattitutkinto sopii monelle eri teollisuuden alalle, kuten elintarvike-, muovi- ja teknologiateollisuuteen tai vaikka kiertotalouden parissa työskenteleville, kertoo opetusalapäällikkö Tero Lehtinen.

Prosessiteollisuuden ammattitutkintoon johtavaan koulutuksen voi aloittaa ympäri vuoden.

Lisää aiheesta

Kysy meiltä lisää

Kalju mies, jolla on parta, hymyilee hieman, yllään vaaleanharmaa neulepusero ja seisoo valkoista taustaa vasten.

Lehtinen Tero

opetusalapäällikkö

Henkilö, jolla on lyhyet ruskeat hiukset ja silmälasit, hymyilee kameralle. Heillä on yllään tummansininen toppi. Tausta on tavallinen valkoinen.

Niuta Pia

Kumppanuusvastaava, teknologia-alat