Etsitkö harjoittelijaa työpaikalle? Meillä opiskelee iso joukko aikuisia ja nuoria, joiden opintoihin kuuluu harjoittelua alan oikeissa työtehtävissä. Pidemmälle edenneet opiskelijat voivat tehdä myös lyhyitäkin jaksoja töitä oppisopimuksella.
Voit ottaa opiskelijan sen alan tehtäviin, mitä hän opiskelee. Kun otat harjoittelijan työpaikalle, tutustut tuleviin ammattilaisiin ja teet samalla yritystäsi tunnetuksi alueen tuleville työntekijöille.
Ota opiskelija harjoitteluun tai töihin
Ota opiskelija harjoitteluun ja mukaan päivittäiseen työhön. Tutustut tuleviin tekijöihin ja saat mahdollisuuden palkata tutun työntekijän vaikka kesätöihin tai vakituiseksi. Harjoittelussa opiskelija pääsee tekemään opiskelemiaan asioita käytännössä ja oppimaan lisää työssä tarvittavia taitoja. Pidemmälle edenneet opiskelijat voivat tehdä myös palkkatyötä oppisopimuksella.
Ilmoita paikka Tiituksessa
Voit ilmoittaa harjoittelupaikan tai oppisopimuspaikan Salpauksen rekrytointikanava Tiituksessa. Voit myös itse etsiä sopivia osaajia Tiituksesta. Katso ohjeet Tiituksen käyttöön tai jos se on jo tuttu, ilmoita avoin paikka.
Apua opiskelijan löytämiseen
Haluatko ottaa opiskelijan harjoitteluun tai töihin? Ilmoita avoin paikka ja kerro tarkemmin, minkä alan tekijää etsit – autamme opiskelijan löytämisessä!
Osaavaa työvoimaa yrityksille oppilaitosyhteistyöllä
Voit kehittää yrityksesi liiketoimintaa yhdessä Salpauksen, LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa hyödyntäen erilaisia oppilaitosyhteistyön vaihtoehtoja: työharjoittelua, opiskelijapalveluita, asiantuntija-, tutkimus- ja tuotekehityspalveluja ja mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen.
Saatte uusia osaajia, tuoreita näkökulmia sekä asiantuntijapalveluja usealta alalta.
Katso Osaavaa työvoimaa -video, jossa esitellään alueen oppilaitosten palveluja ja käytännönläheisiä esimerkkejä niiden hyödyntämisestä. Video on toteuttanut Yritys-Hunter -hanke.
- Mitä yritysten oppilaitosyhteistyö tarkoittaa?
- Miksi yritykseni olisi hyvä tehdä yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa?
- Miten yhteistyö aloitetaan?
Koulutussopimuksella vai oppisopimuksella?
Opiskelijan jaksosta laaditaan joko koulutussopimus tai oppisopimus. Koulutussopimus sopii etenkin opintojen alussa olevalle opiskelijalle. Oppisopimus sopii pidemmälle edenneen opiskelijan jaksolle tai vaikka koulutussopimuksen jatkoksi. Oppisopimuksella voi opiskella myös lyhyitä jaksoja esim. kesätöissä.
Koulutussopimus
Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijan jaksot työelämässä ovat työpaikalla oppimista (ent. työssäoppiminen). Salpauksen ja työpaikan välille solmitaan koulutussopimus. Sopimuksen laadinnasta huolehtii Salpaus.
- Opiskelija ei ole työsuhteessa eikä hänelle makseta palkkaa.
- Työnantaja ja Salpaus tekevät määräaikaisen, kirjallisen sopimuksen.
- Sopimuksessa sovitaan jakson tavoitteet ja opiskelijan työtehtävät.
- Työskentely on osa opiskelijan opintoja ja sen tavoitteet kirjataan myös opiskelijan henkilökohtaisen osaamisenkehittämisen suunnitelmaan eli HOKSiin.
- Työpaikka nimeää opiskelijalle työpaikkaohjaajan, joka vastaa opiskelijan perehdyttämisestä sekä ohjaamisesta työpaikalla.
- Opettaja seuraa oppimisen etenemistä ja tavoitteiden toteutumista yhdessä opiskelijan ja työpaikkaohjaajan kanssa.
Oppisopimus
Oppisopimusta solmittaessa asiat käydään läpi työpaikan, opiskelijan ja oppilaitoksen kesken. Sopimuksen laadinnasta huolehtii oppilaitos.
- Työpaikan ja opiskelijan tarpeet, tavoitteet ja työtehtävät kartoitetaan.
- Pääosa opiskelusta tapahtuu työpaikalla käytännön työtehtävissä.
- Oppisopimuskoulutuksessa solmitaan määräaikainen tai jatkuva työsuhde.
- Työaika on vähintään 25 h/viikko.
- Työstä maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.
- Opetus on maksutonta.
- Työnantaja nimeää työpaikalta työpaikkaohjaajan.
- Työnantaja voi saada koulutuskorvausta työpaikalla annettavasta ohjauksesta.
- Työnantaja mahdollistaa opiskelijalle osallistumisen oppilaitoksen järjestämään koulutukseen.
- Työnantaja saa tarvittavaa tukea ja ohjausta oppisopimuskoulutuksen aikana.